NEMA VIŠE MUČENJA

Kako da spremite što više stvari u svom koferu za putovanje?

Prvi korak je da provjerite kakva će biti vremenska prognoza destinacije na koju idete

Napravite spisak. Twitter

A. O.

1.2.2023

Putovanja bi trebala biti divna iskustva, međutim, često se namučimo dok spakujemo one osnovne stvari.

Bez obzira da li ćemo ostati sedam dana ili mjesec, naše kofere znamo natrpati.

Putovanje avionom

Prilikom organizacije putovanja često se dogodi da ne znamo šta i u kojoj mjeri trebamo ponijeti na putovanje. S druge strane putovanja avionom često znaju biti mukotrpna, jer nekada se ljudi odluče da ponesu samo ručni prtljag. Zbog toga vam donosimo savjete kako biste se bolje organizovali za naredno putovanje.

Vremenska prognoza

Prvi korak je da provjerite kakva će biti vremenska prognoza destinacije na koju idete. Prema tome ćete znati hoćete li nositi odjeću za toplije ili hladnije dane te da li će vam trebati kišobran.

Ne zaboravite da napišete spisak stvari koje trebate nositi. Ovaj spisak će vam poslužiti i kasnije, za neka druga putovanja, a poslije putovanja uvijek možete dodati šta vam je nedostajalo ili šta biste izbacili.

Važno je da isplanirate koje ćete sve aktivnosti imati. Odredite modne kombinacije za svaku aktivnost, kako biste bili sigurni šta nosite svaki dan. Tako nećete pretjerati s odjećom.

Vrećice za stvari

Stvari spremajte u vrećice. Vaš kofer će biti pregledniji i u svakom trenutku znat ćete gdje vam se nešto nalazi. Posebno obratite pažnju prilikom pakovanja obuće, jer zna biti prljava. Stavite obuću u odvojenu vrećicu pa smjestite na dno kofera.

Ukoliko nosite stvari poput pegle za odjeću ili fena, stavite ih na suprotnu stranu kofera u odnosu na odjeću i po mogućnosti stegnite trakama za vezanje kako ne bi ispali prilikom otvaranja kofera. Također između uređaja možete staviti manju odjeću kao što su čarape ili donji veš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.