RECEPTI

Mafini sa sirom i salamom

Kada su mafini pečeni, poslužite ih s mocarelom

Ukusni mafini. taste

Z. K.

1.3.2023

Sastojci: 300 g brašna, 2,5 dl mlijeka, 100 g pileće salame, 100 g sudžuke, 2 čehna bijelog luka, prašak za pecivo, kisela pavlaka, jaje, himalajska so, mocarela, kurkuma, lanene sjemenke.

Priprema:

1. U posebnu posudu sipajte prašak za pecivo, mlijeko, so, jaje, kiselu pavlaku i malo kurkume. Dodajte bijeli luk, salamu i sudžuku. Miješajte mikserom sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ako primijetite da je smjesa previše gusta, dodajte još malo mlijeka, ali pazite da ne bude previše rijetka.

2. Kalupe za mafine premažite maslinovim uljem, dodajte smjesu dopola u svaki kalup i pospite lanenim sjemenkama.

3. U međuvremenu, zagrijte rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta (pazite da ne izgore). Kada su mafini pečeni, poslužite ih s mocarelom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.