POSLASTICA

Ferero kolač sa piškotama

Brzo se priprema

Prijedlog za desert. Printscreen

E. Ag.

30.5.2023

Sastojci:

200 ml slatke pavlake

200 g krem sira

300 g čokoladnog krema

50 g lješnik napolitanki

50 g mljevenih pečenih lješnika

250 ml čokoladnog mlijeka

300 g piškota

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašike ulja

3 kašike mlijeka

Priprema:

Umutite slatku pavlaku te joj dodajte krem sir i čokoladni krem i opet kratko umutite. Napolitanke isjeckajte, a lješnike sameljite. Pleh (20x20 cm) obložite providnom folijom. Piškote potapajte u toplo čokoladno mlijeko pa ih redajte na dno pleha. Preko piškota sipajte polovinu kreme, a preko kreme polovinu napolitanki i lješnika. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Kolač "zatvorite" posljednjim slojem piškota, tako da na kraju budu dva sloja kreme i tri sloja piškota. Ostavite kolač u frižider na nekoliko sati da se rashladi i stegne. Kada se kolač rashladi, na pleh naslonite tanjir za serviranje, sve okrenite naopačke tako da kolač bude na tanjiru. Skinite foliju i preko kolača sipajte toplu čokoladnu glazuru, te pospite mljevenim lješnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.