RECEPTI

Kako napraviti tarhanu

Od jaja i brašna zamijesiti tijesto

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

19.6.2023

Sastojci za tarhanu: 4 jaja, 1 kašika soka od paradajza, 300 g bijelog brašna.

 Sastojci za čorbu: 100 g tarhane, 300 g paradajza, 1,5 l mesne supe,1 kašika maslaca, 1 kašika brašna, mljevena paprika, biber.

Priprema tarhane: Od jaja i brašna zamijesiti tijesto. Najbolje je kada odstoji dva-tri dana u platnenoj vreći. Nakon toga, tijesto izerendati tako da se dobiju veće mrvice.

Priprema čorbe: 

1. Paradajz izerendati da bi se dobio sok (može da posluži i paradajz-sos). 

2. Na rastopljenom maslacu propržiti brašno. U zapršku od brašna dodati sok od paradajza pa sve dodati u supu. Staviti da prokuha pa dodati tarhanu i kuhati još 30 minuta. 

3. Servirati posuto biberom i alevom paprikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.