PORUKE

Đukanović: Meni se čini da su danas komplikovaniji problemi na evropskom nivou, nego u našem okruženju

Ono što smo usvojili kao vrijedan politički kapital je, sposobnost DPS-a da vidi odnose u okruženju, poručio je izmeđuostalog

Milo Đukanović. Arhiv

L.Đ./Avaz.ba

3.7.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je kako su dva najvažnija cilja: evropeizacija crnogorskog društva i očuvanje dobrog tempa ekonomskog rasta.

Istakao je kako Crna Gora mora zadržati trend ekonomskog rasta koji je trenutno iznad evropskog prosjeka.  

To je Đukanović poručio sa izborne konferencija Demokratske partije socijalista u Pljevljima, gdje se osvrnuo i na konkretne rezultate u toj Općini.

Rezultati su evidentni, napravljeno je jako puno infrastrukture, oko 24 miliona je uloženo u rekonstrukciju i izgradnju puteva u tom periodu, u izgradnju regionalnih i magistralnih puteva, koji su kvalitetnije povezali Pljevlja sa susjednim općinama. Uloženo je dosta u oblasti obrazovanja, oko 4 miliona i 200-300 hiljada u objekte obrazovanja.  Sve ovo predstavlja stabilan temelj za dalji napredak naše politike u narednom periodu - kazao je izmeđuostalog Milo Đukanović. 

Predsjednik DPS-a osvrnuo se i na izazove koji stoje pred nama u narednom periodu i naglasio je da je DPS za razliku od političke konkurencije u prethodnom periodu pokazivala sposobnost da anticipira događaje i njihov razvoj, i to ne samo unutar Crne Gore, već razvoj na široj sceni.

- Ono što smo usvojili kao vrijedan politički kapital je, sposobnost DPS-a da vidi odnose u okruženju, da vidi situaciju u Evropi, da vidi situaciju na globalnoj sceni, da razumije da niko ne živi izolovano, pod staklenim zvonom. Sve što se događa u okruženju ima refleksije na naš život i zbog toga je važno i u ovom vremenu vrlo dinamičnih promjena, pokušati sagledati šta su izazovi sa kojima ćemo se suočiti - naglasio je Đukanović i dodao:

Brzina promjena na globalnoj sceni u poslednjih 2-3 godine je do te mjere porasla, da se više promjena dogodilo u tih nekoliko godina nego u prethodnih nekoliko decenija. Vidimo da danas postoji jako puno problema, ne samo u našem regionu. Meni se čini da su danas komplikovaniji problemi na evropskom nivou i na globalnom nivou, nego u našem okruženju - utvrdio je Đukanović.

Opštinskoj izbornoj konfereneciji Demokratske partije socijalista u Pljevljima prisustvovalo je 384 delegata.

Nakon sprovedenih izbornih procedura izabran je novi Općinski odbor Demokratske partije u Pljevljima koji broji ukupno 99 članova.

- Uz poštovanje principa ravnopravnosti na svim nivoima, oko trećinu članova čine žene. U novom sazivu ima oko 30 posto mladih i 20 procenata novih članova naše partije -  saopćeno je iz DPS-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.