KORONAVIRUS

U Hrvatskoj od ponoći ukinute skoro sve mjere, bh. državljani više ne trebaju "razlog" za putovanje

Iz Nacionalnog štaba civilne zaštite saopćeno je da nema zabrane ulaska u Hrvatsku i da na snazi ostaje odluka o prelasku granice

Maski obavezne u zdravstvenim i ustanovama socijalne brige. Agencije

A. Č. / Srna

8.4.2022

U Hrvatskoj su od ponoći ukinute sve mjere uvedene radi suzbijanje epidemije koronavirusa, osim nošenja maski u zdravstvenim i ustanovama socijalne brige koje pružaju usluge starijim licima. 

(Prethodno je stajala netačna rečenica koja je glasila: "U Hrvatskoj su od ponoći ukinute sve mjere uvedene radi suzbijanje epidemije koronavirusa, osim nošenja maski u zdravstvenim i ustanovama socijalne brige koje pružaju usluge starijim licima.")

Iz Nacionalnog štaba civilne zaštite saopćeno je da nema zabrane ulaska u Hrvatsku i da na snazi ostaje odluka o prelasku granice.

Kovid potvrda za ulazak u Hrvatsku i dalje nije potrebna državljanima zemalja članica EU.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je jučer da je osnovna novost da se nošenje maski propisuje kao obaveza samo u okolnostima visokog rizika, a u okolnostima nižeg rizika je ona samo preporuka.  

(Prethodno je stajala netačna rečenica koja je glasila: "Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je jučer da je preporuka da se maske nose na mjestima gdje su veća okupljanja i u javnom prijevozu.")

Beroš kaže da trenutno nema novih sojeva virusa koji bi mogli da promijene tok epidemije i da je ovaj virus "izgubio svoj potencijalni kapacitet".

On je naveo da Hrvatska sedam dana zaredom bilježi pad broja novozaraženih, ali da niko ne smije da misli da je epidemija gotova.

Napomena: Na ovom tekstu je izmijenjen naslov. Prvobitni je glasio "U Hrvatskoj od ponoći ukinute sve mjere, bh. državljani više ne trebaju "razlog" za putovanje“.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.