RIGOROZNE MJERE

Kon: Ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama

Ako nema garancije da će se poštovati mjere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama, rekao je Kon.

Predrag Kon. Avaz

Avaz.ba

15.8.2020

Obraćajući se građanima,  član Kriznog štozera Predrag Kon apelovao je na građane koji ljeto provode na jezerima, planinama, u banjama širom Srbije da budu samosvjesni i samodisciplinovani, jer je primijetio da mnogi ne primenjuju mjere zaštite .

Istaknuto je da Srbiju čeka teška jesen i napori da nastavi tendenciju smanjivanja broja zaraženih, inače će se vratiti u situaciju kada će opet početi borba za ljudske živote. 

Poseban apel za to, uputio je i epidemiolog Predrag Kon koji je rekao:

- Ne smiju se mjere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svjetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mjere, po mom mišljenju, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama, rekao je on.

I dr- Branislav Tiodorović dijeli slično mišljenje, pa je upozorio da je situacija u Srbiji još uvijek nestabilna.

- Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se označiti nesigurnom, rekao je epidemiolog Tiodorović.

- Na krajnjem jugu u dijelu opštine Bujanovca i Preševa kod populacije albanske manjine imamo blagi rast koji se može pretvoriti u veći porast oboljelih, jer se liječe u privatnim klinikama. Zdravstveni sistem koriste kada su isključivo teški slučajevi i zato je veća smrtnost kod tih pacijenata, rekao je Tiodorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.