OBJAVLJENO NA X-U

Gejmer uplatio više od milion dolara za pušku u Counter-Strike igri

Ovo nije najskuplji skin u CS-u, ali je najskuplji koji je javno prodat

Ovako visok iznos prodaje bio je moguć zato što je skin jedinstven. X (Twitter)

E. Ag.

11.6.2024

Igra Counter-Strike je besplatna, ali igrači mogu da potroše svoj novac za skinove, odnosno varijante boja i uzoraka, kao i za oružja u igri koja dosežu visoke cifre.

Iako redovno dostižu cijenu od stotina, pa i hiljada dolara, jedan skin je nedavno uzburkao gejmerski svijet kad je prodat za više od milion američkih dolara.

Kreator sadržaja Džejk Laki je na svom X nalogu objavio snimak skina i napisao:

- Ovo nije najskuplji skin u CS-u, ali je najskuplji koji je javno prodat, piše B92.

Također, nije poznato koliko je tačno skin plaćen, samo to da je koštao više od milion dolara. U pitanju je skin StatTrak Factory New AK-47 Blue Gem 661.

- "Samo klovnovi vjeruju da su te 'prodaje' legitimne", "Ovo mora biti pranje novca", "Ne bih ovo koristio ni da ga dobijem besplatno", "Nema šanse da neki skin toliko vrijedi", "Da li je ovo NFT?", "Ovo nije normalno", "Koje bacanje novca", "Milion za piksele", "Nećete me uvjeriti da ovo nije pranje novca", tek su neki od komentara na objavu.

Prodavač skina je inače Sem (@roflmonster), koji je na svom X nalogu naveo kako ne smije da kaže ni ko je kupac ni koji je tačan iznos za koji je skin prodat, ali rekao je da su "ponude od milion dolara više puta odbijene".

Ovako visok iznos prodaje bio je moguć zato što je skin jedinstven, odnosno unutar Counter-Strikea postoji samo jedan, a za njega su igrači prvi put saznali ranije ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.