VEOMA POPULARAN ALAT

OpenAI stopirao prijave za ChatGPT Plus zbog velike potražnje

Porast interesovanja za ChatGPT Plus pokazuje koliko brzo se tehnologija vještačke inteligencije razvija i koliko je tražena

Ovaj korak je usmjeren na održavanje stabilnosti i performansi usluge. Twinstech.in

E. Ag.

15.11.2023

OpenAI, kompanija koja stoji iza popularnog četbota, objavila je da privremeno obustavlja nove prijave za svoju premium uslugu ChatGPT Plus.

Objava na X-u

Ovaj potez dolazi kao odgovor na neočekivani porast potražnje koji je uslijedio nakon nedavnog događaja koji su nazvali "devday".

Sam Altman, direktor OpenAI-ja, objavio je na svom X nalogu da su morali da pauziraju nove prijave kako bi osigurali da svi korisnici imaju pozitivno iskustvo.

Iako su nove prijave trenutno stopirane, Altman podsjeća zainteresovane korisnike da se mogu prijaviti za obavještenja unutar aplikacije kako bi bili obaviješteni kada se prijave ponovo otvore.

Ovaj korak je usmjeren na održavanje stabilnosti i performansi usluge, iako je jasno da je interesovanje za ChatGPT Plus premašilo sva očekivanja.

Rade na proširenju

Porast interesovanja za ChatGPT Plus pokazuje koliko brzo se tehnologija vještačke inteligencije razvija i koliko je tražena. Odluka kompanije da privremeno obustavi nove prijave je primjer kako kompanije koje razvijaju AI tehnologiju moraju da balansiraju između inovacija i održavanja visokog kvaliteta usluge, piše Telegraf.rs.

Ovaj razvoj događaja sigurno će biti razočaranje za one koji su se nadali da će se pridružiti usluzi, ali također govori o snazi i potencijalu ChatGPT-ja kao alata. S obzirom na to da je tvit Altmana privukao više od milion pregleda, jasno je da postoji značajan javni interes za ovu platformu.

OpenAI još nije pružio konkretan vremenski okvir kada će nove prijave biti ponovo moguće, ali je naglašeno da kompanija radi na proširenju svojih kapaciteta kako bi izašla u susret rastućoj potražnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.