DRUŠTVENE MREŽE

TikTok razvija suparnika Instagramu

Nakon dominacije na tržištu videosadržaja, TikTok razvija aplikaciju za dijeljenje fotografija koja bi se mogla zvati TikTok Notes

Tržišna utrka. Facebook

M. Z.

9.4.2024

Aplikacija za dijeljenje fotografija koju razvija TikTok, a trebala bi konkurirati Instagramu, mogla bi se zvati TikTok Notes, prema snimkama zaslona koje su objavili korisnici. TikTok je također potvrdio da se aplikacija razvija.

Posljednjih nekoliko dana, korisnici TikToka dobivaju pop-up obavijesti o novoj aplikaciji TikTok Notes za dijeljenje fotografija.

Obavijest kaže da firma uskoro lansira "novu aplikaciju za objavljivanje fotografija" nazvanu TikTok Notes i da će se postojeće objave fotografija korisnika dijeliti na toj aplikaciji. Korisnici mogu odabrati i ne dijeliti svoje objave slika na novoj aplikaciji.

TikTok je potvrdio da radi na aplikaciji, ali je naglasio da ona još nije dostupna.

-Kao dio naše stalne predanosti inoviranju TikTok iskustva, istražujemo načine kako osnažiti našu zajednicu da stvara i dijeli svoju kreativnost s fotografijama i tekstom u posebnom prostoru za te formate - rekao je glasnogovornik TikToka za portal TechCrunch.

Prošlog mjeseca, kod i jezik pronađeni u TikTok APK datoteci - instalacijskom formatu datoteke za Android - sugerirali su da firma radi na pokretanju aplikacije za dijeljenje fotografija pod nazivom TikTok Photos.

Međutim, najnovije obavijesti unutar TikToka sugeriraju da bi firma mogla razmatrati drugo ime za aplikaciju.

TikTok i Meta žestoko se takmiče za prostor društvenih medija. Dok aplikacija u vlasništvu ByteDancea priprema lansiranje aplikacije vezane uz dijeljenje fotografija, Meta je predstavila vertikalni video player za Facebook.

TikTok također eksperimentira s različitim formatima poput 30-minutnih videozapisa i čak tekstualnih objava poput X i Threads.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.