VIDEO

U Zagrebu održana premijera prve epizode posljednje sezone "Igre prijestolja"

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Džordža R. R. Martina ( George), „Igra prijestolja“ epska je priča o izdaji i plemenitosti, smještena u zemlju Vesteros

U "Igri prijestolja" se pobjeđuje ili umire. Promo

Piše: E. B.

15.4.2019

Prva epizoda posljednje sezone HBO serije „Igra prijestolja“, koja je gledaocima dostupna putem HBO GO usluge, jutros je premijerno prikazana u Zagrebu. 

Novi nastavci će slijediti ponedjeljkom na HBO GO-u te na HBO kanalu u tri sata, istovremeno s američkom premijerom, i ponovo u 20 sati. Premijera je okupila brojne fanove koji su mogli uživati u dugoiščekivanim kadrovima posljednje sezone na velikom platnu. 

- Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Džordža R. R. Martina (George), „Igra prijestolja“ epska je priča o izdaji i plemenitosti, smještena u zemlju Vesteros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. 

U Sedam Kraljevina Vesterosa, ko god upravlja Željeznim prijestoljem, posjeduje nevjerovatnu moć, a serija se usredotočuje na uspon i pad nekoliko porodica koje tu moć žele pod svaku cijenu. Ovo je priča o dvoličnosti i izdaji, plemenitosti i časti, osvajanju i trijumfu. U ''Igri prijestolja'' ili pobjeđujete ili umirete - stoji u saopćenju HBO. 

Kao najgledanija serija u historiji HBO-a i svjetski televizijski fenomen, „Igra prijestolja“ je do danas osvojila brojna priznanja, uključujući čak 47 Emi nagrada.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.