HRABAR POTEZ

Hoće li se publika vratiti u kina? Novi triler Rasela Kroua je prvi na ispitu

Premijera 21. avgusta

Rasel Krou u ulozi negativca. SOLTICE STUDIO

A. V. / Avaz.ba

19.8.2020

Poslije višemjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, kina u Sjedinjenim Američkim državama ponovo će krenuti sa radom.

Prvi veliki naslov koji će ugledati svjetlo dana je "Van kontrole" (Unhinged), psihološki triler sa Raselom Krouom (Russell Crowe) u glavnoj ulozi, koji je prvobitno trebao biti prikazan u julu, ali je datum njegove premijere prolongiran i na kraju zakazan za 21. avgust.

I dok vodeće produkcijske kuće pomjeraju premijere filmova zbog straha od velikih finansijskih gubitaka, iz Solstis studija koji stoji iza filma vrijednog 33 miliona dolara su se odlučili na vrlo hrabar potez.

Kako su istakli, to su uradili isključivo iz potrebe, jer raspored postaje sve puniji i ne žele se poklopiti sa najvećim filmskim izdanjima, što za njih može biti pogubno.

Holivud će pozorno promatrati kako će film proći. Ukoliko privuče publiku, to će biti signal da ljudi očajno žele izaći iz svojih domova nakon nekoliko mjeseci izolacije. Ako pak ne uspije, poslužit će kao upozorenje da publika odlazak u kina smatra previše opasnim dok se ne pronađe lijek ili vakcina za COVID 19, navodi Varajeti.

"Van kontrole" će se prikazivati na preko 2.000 lokacija, otprilike 1.000 manje nego što bi to normalno bio slučaj. Ključno je što se kina na nekim glavnim mjestima poput Njujorka i Los Anđelesa još nisu otvorila, što bi moglo koštati film milione dolara prihoda.

Na mjestima gdje će kina biti otvorena, film će se prikazivati u dvoranama sa ograničenim kapacitetom kako bi se zadržala socijalna distanca među publikom.

Iz studija se nadaju kako će se film što duže zadržati u kinima, privlačeći publiku tokom nekoliko sedmica umjesto velikog broja u prvim danima prikazivanja.

U jeku pandemije mnogi studiji su plasirali filmove na striming platforme, ali iz Soltis studija su istakli kako nikada nisu razmišljali o tome kada je njihov film u pitanju.

"Van kontrole" je priča o običnoj svađi u saobraćaju koja će prerasti u nešto mnogo mračnije. Rasel Krou glumi razjarenog vozača koji kreće u potjeru za samohranom majkom nakon što od nje ne dobije izvinjenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.