DVOBROJ PRINTANOG IZDANJA

Oskarovac Rasel Krou ekskluzivno za "Avaz": Strašni filmovi mi ne daju da zaspim

Svom kostimu svećenika dodao je Ferrari crvene čarape

Rasel Krou. Sony

Nerma Ajnadžić

31.3.2023

„Dnevni avaz“ u dvobroju vam donosi ekskluzivni intervju s oskarovcem Raselom Krouom (Rassell Crowe). 

Legendarni gladijator iz istoimenog filma, a za koji je dobio zlatni kipić za najboljeg glumca, ovaj put našao se u priči koja je i više nego istinita. Utjelovljuje Gabrijela Amorta (Gabriel Amorth), vatikanskog egzorcistu koji je izvršio hiljade egzorcizama za crkvu i bio prvi krstaš u borbi protiv zla. Amort je svoje podvige opisao u dva memoara koji su postali bestseleri, a kojima je nadišao sablasne anegdote o đavolima, dobru i zlu, s ciljem istraživanja prijetnji čovječanstvu od demona. 

Da, Krou igra vodeću ulogu u hororu, što je za njega prvi put.

- To je žanr kojeg se nikada nisam dotakao. Da budem iskren, ne volim baš strašne filmove. Ne daju mi da zaspim. Nevjerovatno sam sujevjeran. Krećući se u ovakvim krugovima, u kojima istražujete situacije s kojima se likovi suočavaju... Za mene to nije baš ugodno. Naravno, oko nas se dešavalo mnogo neobičnih stvari, ali držite ravnotežu i gledate na njih kao na slučajnost, inače ćete malo izludjeti – iskreno nam je rekao Krou. 

Otkrio je i da je sam istraživao život Gabrijela Amorta, koji je preminuo 2016. godine, a sve s ciljem kako bi ga što bolje utjelovio. 

No, kada je saznao da je Amort porijeklom iz Modene - kuće Ferrarija - svom kostimu svećenika dodao je Ferrari crvene čarape.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.