NOVI PROJEKT

Snima se novi film o Drakuli, evo šta je zasad poznato

Film će navodno prikazati priču o Drakulinom porijeklu istražujući dublje gotičku romansu između princa Vladimira i njegove žene

Film Drakula iz 1931. godine. IMDb

D. R.

17.2.2024

Francuski reditelj Luk Beson (Luc Besson), poznat po radu na filmovima kao što su "Dogman", "Lucy", Peti element, Leon profesionalac i Ivana Orleanska, radi na novom projektu. 

Snima film o vampiru Drakuli, mračnom princu koji je osuđen na vječni život. Trenutno je poznato malo informacija o filmu, ali je otkriveno ko će glumiti glavnog lika.

Deadline prenosi da će glavne uloge u filmu imati Kejleb Landri Džouns (Caleb Landry Jones) i Kristofer Valc (Christopher Waltz) . U Besonovoj verziji filma Drakulu će glumiti Kejleb Landri Džoun , a nije poznato koga će utjeloviti Kristofer Valc. Beson će u filmu prikazati vlastitu verziju ovog mračnog klasika.

Film će navodno prikazati priču o Drakulinom porijeklu istražujući dublje gotičku romansu između princa Vladimira i njegove žene, čiji ga gubitak natjera da napusti boga i postane vampir, prenosi Deadline. 

Rediteljev cilj je snimiti ovaj visokobudžetni film ove godine, a "Luc Besson Productions" ga producira u saradnji s "EuropaCorpom". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.