ZLOSTAVLJANJE

Vudi Alen: Ja bih trebao biti zaštitno lice plakata protiv uznemiravanja

Avaz.ba

6.6.2018

Reditelj Vudi Alen (Woody Allen, 82) u nedavnom je intervjuu za argentinsku TV emisiju Paradismo Para Todos rekao da je već 50 godina u filmskoj industriji i da ga nijedna od glumica nikada nije optužila za zlostavljanje, piše ''Mirror''. Dodao je da bi njegovo lice trebalo krasiti plakat #MeToo pokreta, koji se bori protiv seksualnog uznemiravanja.

- Smatram da je odlično što se u posljednje vrijeme više priča o seksualnom uznemiravanju i da se te ljude otkriva. Evo, ja bih trebao biti zaštitno lice #MeToo pokreta. Radio sam u industriji 50 godina. Radio sam sa stotinama glumica i nijedna od njih, slavna, manje slavna ili statistica me nikada nije optužila za zlostavljanje bilo kakve vrste. Ono što me muči je to što me se stalno povezuje sa zlostavljačima. S onima koji su bili optuženi od 20, 50 ili 100 žena - ispričao je Alen.

Vudija je za seksualno zlostavljanje optužila njegova posvojena kćerka, glumica Dilan Ferov (Dylan Farrow, 32), ali su optužbe odbačene. Alen je nakon optužbe rekao da je Dilan to napravila jer ju je njena majka uvježbala da to učini. Tvrdio je da će ići na poligraf da bi dokazao da je nevin, no američki mediji su saznali da je odbio proći testiranje kada je to tražila policija u Konektikatu.

- Primio me za ruku i odveo na tavan. Rekao je da legnem na trbuh i igram se s bratovim električnim vozićem. Tada me zlostavljao. Sve vrijeme dok je to radio, govorio je kako sam dobra curica i kako je to naša tajna - ispričala je Dilan.

Reditelj je od 1997. u braku s glumicom Sun-Ji Previn (Soon-Yi, 47), koja je posvojena kćerka njegove bivše djevojke Mije Farov (72). Njihova veza je izazvala puno kontroverzi budući da joj je Alen bio poput oca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.