ODLAZAK DIVE

U Kamernom teatru 55 knjiga žalosti za veliku glumicu Milenu Dravić

Uz zgusnuti profesionalni raspored, uvijek nalazila načina da se u potpunosti posveti običnim ljudima

Instagram

Fena

15.10.2018

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović i uposlenici ove teatarske kuće oprostili su se danas od ex-jugoslavenske dive Milene Dravić, koja je proteklog vikenda preminula, ističući da je Kamerni teatar danas tih jer je minuta šutnje premalo za takav život.

U saopćenju su naveli da su s iskrenom tugom i dubokim žaljenjem primili vijest o smrti ove velike glumice te da nema riječi koje mogu opisati prazninu koja ostaje njenim odlaskom, jer takav talent, takva posvećenost poslu, ali i gotovo nepojmljiva ljudskost koju su Milena i njen suprug, pokojni Dragan Nikolić, pokazivali, teško će se ponoviti.

- S njima je otišla cijela jedna epoha koja je obilježila glumačku scenu Balkana i bivše Jugoslavije. S njima smo se smijali i plakali, učili i uživali, i proći će mnogo vremena, a možda to vrijeme nikada neće ni doći, dok se takve glumačke, ali i ljudske veličine, ponovo ne pojave - napisali su.

Kako su naglasili, Milena je i, uz zgusnuti profesionalni raspored, uvijek nalazila načina da se u potpunosti posveti običnim ljudima i da im pokloni svoje vrijeme, ljubav, nesebičnu i iskrenu pomoć, bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti.

- Mi koji ostajemo možemo se smatrati sretnima jer smo živjeli u vremenu u kojem smo mogli uživati u njenom talentu i njenoj ljudskosti. Svoj ogromni talent poklonila si bosanskohercegovačkoj kinematografiji, gdje si ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge. Voljeli bismo te vratiti na bis - kazao je Hadžihafizbegović u saopćenju.

U Kamernom teatru 55 od danas u 14 sati do petka, 19. oktobra, u 20 sati, kada će Dravić biti sahranjena u Beogradu, bit će otvorena knjiga žalosti te su pozvali građane Sarajeva da dođu i upišu se te time odaju počast ovoj velikoj ikoni ovdašnjeg glumišta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.