ISKREN

Boris progovorio o supruzi: Velika usluga mi je biti muž Doris Pinčić-Rogoznice

Inspiraciju crpi iz emocija i pozitivnih primjera koje vidi oko sebe, a porodicu navodi kao jedan od glavnih izvora

Porodica Rogoznica na okupu. Instagram

Story

7.11.2018

Simpatični muzičar Boris Rogoznica u muzičkim vodama plovi gotovo deset godina, a sada je napokon dobio priznanje za svoj trud i rad. Naime, njegova najnovija pjesma "Rastvorio bi more" našla se na nacionalnoj top-listi najemitiranijih pjesama u zemlji. Iako se pjesma nalazi na 40. mjestu, Boris to smatram velikim postignućem. 

- Cijeli život čekam da se nešto počne događati i da moj trud bude primijećen, a ovo je najbolji znak da se nešto počelo događati. Veoma sam sretan i osjećam se kao da se moja pjesma nalazi na prvom mjestu - rekao je pjevač za "Story.hr" i dodao kako je iznimno ponosan što napokon bere plodove svoga rada.

Budući da je suprug jedne od najpopularnijih hrvatskih voditeljica Doris Pinčić-Rogoznice, Boris se nerijetko našao u situaciji da ga u medijima, umjesto imenom, nazivaju "suprugom Doris Pinčić". Ipak, muzičara to nije pokolebalo već je to prepoznao kao dodatnu motivaciju.

- Ljudi često osobe oslovljavaju kao nečije sinove ili muževe jer im je tako lakše. U posljednjih pet, šest godina, bio sam ili momak ili muž Doris Pinčić, ali smatram da je meni to velika usluga. Morao sam se više truditi da bih bio zapažen i biti dvostruko bolji da bih napokon dobio svoje ime. Doris me nikada nije gurala, ali me uvijek podržavala - ispričao je Zadranin, koji ima više od 15 autorskih pjesama. Inspiraciju za svoje pjesme, za koje sam piše i muziku i stihove, Boris, kaže, najviše crpi iz emocija i pozitivnih primjera koje vidi oko sebe, a porodicu navodi kao jedan od glavnih izvora. 

- U današnje vrijeme pozitiva je, nažalost, rijetkost. Najlakše je pljuvati po svemu, ali ja sam odlučio birati sretne teme. Kada gledam svoju Doris kako se svakog jutra budi pozitivna i tu svoju energiju prenosi na svoje slušaoce, dobijem inspiraciju za neki stih. Djeca me također inspiriraju - način na koji uzvraćaju ljubav te pokazuju radost i zadovoljstvo. Pogotovo mala beba kao što je naša Gita - kazao je i dodao kako je na mladim umjetnicima da na scenu donesu pozitivu.

Bez obzira na sve poslovne obaveze kao i suprugin povratak na posao, ovaj simpatični muzičar kaže kako njih dvoje ipak sve uspijevaju uskladiti. 

- Na početku nije bilo lako. Ipak ovdje u Zagrebu nemamo pomoć bake i djeda jer su oni u Zadru, ali sve uspijevamo. Teško je održati zdravu porodicu, ali se uz trud i želju sve može. Doris je osoba koja će vam otvoriti vrata raja, ali mora dobiti nešto zauzvrat. Zato ja neprestano ulažem u njen osmijeh - zaključio je Boris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.