ZENIČANKA U SARAJEVU

Adna Šestić za "Avaz": Sada moje roditelje poznaju po meni

Ranije se dešavalo da moje roditelje na granici pitaju je li naša porodica “ona čuvena u kojoj su svi doktori”

Šestić jučer u Sarajevu: Buduća inžinjerka izaziva pažnju na ulici. J. Alibegović

E. SKENDEROVIĆ

22.11.2018


Adna Šestić, 19-godišnja Zeničanka, na bini je prava diva, koja svakom svojom izvedbom žiri “Supertalenta”, ali i publiku, ostavlja bez daha. S druge strane, kad se ugase svjetla reflektora, ona je vrlo skromna djevojka, koja je došla u glavni grad BiH kako bi stekla diplomu na Elektrotehničkom fakultetu. 

Pozitivan ishod

Djevojka koju je žiri na Novoj TV prozvao divom, plasirala se u finale šeste sezone “Supertalenta” i svojom izvedbom pjesme “Da sam ja netko” grupe “Indexi” izazvala je buru emocija. S Adnom smo se jučer sreli u Sarajevu nakon što je završila obaveze na fakultetu. Dok nam je prilazila primijetili smo kako se prolaznici okreću za njom. Popularnost je već dio Adninog života.

Roditelji su, kaže nam Adna u startu, najveći krivci što je ona dio ovog popularnog muzičkog takmičenja. No, priznaje nam, svi se još navikavaju na novi život i pozitivne reakcije na njeno učešće u “Supertalentu”.

- Ranije se dešavalo da moje roditelje na granici pitaju je li naša porodica “ona čuvena u kojoj su svi doktori”. E, sada ih pitaju je li njihova kćerka ona iz “Supertalenta” – kroz osmijeh nam priča Adna te dodaje da je njena majka doktorica, ali i djed.

Razgovor je buduća inžinjerka ponovo vratila na muziku. Ushićeno govori kako je bio nevjerovatan osjećaj kad su njeno ime prozvali za prolazak u finale.

- Reakcija publike, žirija i ovacije za mene su veliko iznenađenje. Komentar žirija, čak i Martine Tomčić, koji je djelovao negativno, na mene je ostavio utisak. Jer, to mi pokazuje da oni misle da sam ja već formirana pjevačica i vjerovatno od mene očekuju perfekciju. To mi je imponiralo. Generalno sam šokirana svime što se dešava i koliko mi se život promijenio. Trebat će vremena da se naviknem na sve ovo – iskrena je Šestić.

Malo iskustva

Na pitanje šta ako nakon “Supertalenta” padne u zaborav, Adna kaže da ne bi bila tragedija i da se to desi.

- Meni je karijera nešto što bih izgradila tek nakon što postanem zrelija. Sa svojih 19 godina, imam vrlo malo životnog iskustva. Ne bi mi smetalo da snimim jednu pjesmu i padnem u zaborav – brutalno je iskrena Šestić.

Ne razmišljam o pobjedi

- Uopće ne razmišljam o pobjedi. Teško je ljudima dokazati da, kad se takmičite u ovakvim emisijama, stvarno niste tu samo da biste pobijedili nego zbog svog ličnog iskustva. I prvi i drugi nastup za mene su bili novo iskustvo i uvijek je preda mnom bio novi izazov – kazala je Adna.

Želim završiti fakultet i imati siguran posao

- Uskladiti obaveze koje imam prema “Supertalentu” s fakultetom nije teško fizički koliko psihički. Jer, negdje u glavi imam to opterećenje da moram i jedno i drugo. Željela sam završiti fakultet nakon kojeg ću sutra imati siguran posao – ističe Šestić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.