LETU ŠTUKE

Dino Šaran: Naš cilj je da rušimo predrasude

Srđan Žika Todorović zajedno sa „Štukama“ svirao je na bubnjevima

„Letu štuke“: Prepoznatljiv dio bh. muzičke scene

Piše: N. AJNADŽIĆ

24.12.2018

Popularni bend „Letu štuke“, koji je već davno prerastao u prepoznatljiv dio muzičke scene u BiH, preksinoć je održao vrhunski koncert u Beogradu u Domu omladine. 

Dvorana je bila krcata, a publika je uglas pjevala sa Dinom Šaranom, alfom i omegom „Štuka“. Čak i numere sa novog albuma „Topla voda“ koji je nedavno objavljen nisu prošle nezapaženo, baš suprotno.

Bilo fantastično

Ono što je oduševilo sve, posebno one koji su koncert pratili preko brojnih objava na društvenim mrežama, jeste prisustvo na koncertu vrhunskog glumca Srđana Žike Todorovića, koji je zajedno sa „Štukama“ svirao bubnjeve. 

Naš poziv Šarana je zatekao tokom spremanja za povratak u Sarajevo, ali je rado izdvojio vremena za „Dnevni avaz“.

- Odlično je bilo. Publika je super. Imali smo i više specijalnih gostiju. A Žika je naš stari prijatelj i već nam je gostovao u Domu omladine prije sedam ili osam godina. Svirao je bubanj u jednoj pjesmi. Sada se ta saradnja ponovila. Ma znate, drug je Žika – govori Šaran.

Osim Žike, kao gosti su nastupili i Bane Trifunović, Amira Medunjanin, koja je željela da nastupi nenajavljena, vođa grupe „Major“ Aleksandar Samardžija...  

- Gosti su stvarno bili odlični. I „Štuke“ su bile super raspoložene. Umorni smo, još smo imali i neki after parti. Ovo je možda i najbolji koncert koji smo u Beogradu imali – iskren je Šaran.

Normalni ljudi

Svoj rodni grad „Letu štuke“ ostavile su za kraj, kao šlag na tortu. Koncert u Sarajevu bit će održan u martu, a Šaran nam govori da će, također, biti gostiju. 

- Ujedno ćemo promovirati novi album, da baš bude dernek. Raduje me to što smo svugdje prihvaćeni i što ljudi nemaju predrasude. To je i cilj onoga što „Štuke“ rade, da srušimo te predrasude. Da spojimo sve normalne ljude iz regiona, kako se sad to kaže, nije više bivša Jugoslavija. Posebno da spojimo mlade ljude, to nas najviše interesira – zaključuje Šaran.

Mlada publika  

- Najbolje što sam primijetio je da je puno mlade publike koja je znala sve pjesme ono naizust, što se kaže. Odlične su bile i reakcije na nove pjesme. Pjevaju sve nove pjesme i to mladi najviše. To mi je bilo najdraže i najjače – kazao je Šaran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.