ISPOVIJEST Pjevačica otvoreno o životnim odlukama i promjenama

Rialda Karahasanović: Zašto sam napustila Sarajevo

Poslije razvoda poželjela da promijeni sredinu i preselila se u Beograd

E. BAKIĆ
01.02.2019 22:11

Karahasanović: Uživa u svojoj slobodi

Rialda Karahasanović se još 2017. razvela od supruga Alije Lokvančića, a mali broj je onih koji znaju da se ova atraktivna pjevačica prije godinu i po preselila u Beograd, gdje gradi karijeru.  

Rialda je prošla turbulentan period, a navodno je u periodu brakorazvodne parnice bilo teških riječi, iznošenja prljavog veša putem društvenih mreža, ali sve to se smirilo, pa su pjevačica i bivši suprug odlučili da ružno ostave iza sebe.

U ispovijesti za „Dnevni avaz“ ova Sarajka je otvoreno govorila o životnim odlukama, zašto je promijenila grad i državu, šta novo radi, kako se nosi s negativnim komentarima zbog seksepilnih fotografija koje redovno objavljuje na društvenim mrežama, a otkrila nam je da li je ponovo zaljubljena.

Logična odluka

- U Beogradu živim već godinu i po, iako mnogo o tome ne govorim. Fokusiram se na posao, a privatni život čuvam sa strane. Apsolutno je bolja situacija na muzičkoj sceni u Beogradu nego u Sarajevu, i to je jedan od razloga što sam se preselila. A ključni razlog je to što sam poslije razvoda od supruga Alije poželjela da promijenim okruženje. Nekako je srbijanska prijestonica bila najlogičnija odluka, zbog posla, ali i stila života – govori nam Karahasanović.

Dodaje da je to jedna od najboljih odluka koje je donijela u životu.

- Nije bilo lako krenuti ispočetka, ali u suštini nikad se ne bojim promjena i često za sebe kažem da sam polumuško. Strah je samo za kukavice i ako želiš da uspiješ u životu, moraš da prevaziđeš samog sebe i barijeru između straha i odluke. Bilo je neobično, sama činjenica da počinješ nešto novo u drugoj zemlji mnogo znači, ali, eto, snašla sam se – navodi pjevačica, naglasivši da je sama sebi najveća podrška, a tu su, svakako, porodica i prijatelji.

Rad i seksepil

Rialda često na društvenim mrežama dijeli atraktivne fotografije. Otvoreno kaže da ima i onih kojima se to ne dopada.

- Meni nije ništa mrsko, zato se bavim sobom i izgledom. Neko sam ko mnogo ulaže u izgled. I što se tiče mojih društvenih mreža i fotografija, to sam prosto ja, takva kakva jesam. Naravno, ima ljudi koji me ne prihvataju takvu, ali i onih kojima se sviđaju moje budalaštine, rad, izgled, seksepil... Naravno, postoje i hejteri kojima su društvene mreže dobar prostor za napad i negativne stvari, ali ja se, generalno, ne osvrćem na to i briga me – smatra Karahasanović, koja je krajem 2018. godine objavila singl „U boji“.

Nisam u vezi sa Slobodanom Radanovićem

Rialdu su mediji u Srbiji povezivali s pjevačem Slobodanom Radanoviće, koji je bio u braku s Kristinom Kijom Kockar.

- Ljubav me trenutno ne zanima i na emotivnom planu nema ništa novo. U fazi sam kada me prvenstveno interesira samo posao. Iza mene je dosta propalih veza i brak, pa sam shvatila da je došlo vrijeme da se bavim sobom i poslom – ističe Karahasanović.

Oglasi

NA VRH