SVIJET MODELINGA

Sarajka Erna Kurtanović: Tom Ford mi je puno pomogao

Moje roditelje ugostio je na dvije sedmice

Piše: A.HODŽIĆ

22.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Sarajku Ernu Kurtanović s adresom u Švedskoj jedan sasvim običan izbor ljepote odveo je do modnih metropola. Neke od najvećih kampanja koje je ova ljepotica radila, između ostalih, bile su one za „Lewis“ „Benetton“ te „Max Factor“.

- Moja karijera počela je kada sam imala petnaest godina, tada sam se prijavila na jedan izbor ljepote i plasirala se među tri pobjednice u mom gradu Orebro, a onda sam na državnom takmičenju pobijedila. Nakon izvjesnog vremena otputovala sam u Njujork da predstavljam Švedsku. Posebno mi je bilo drago što sam tada lično upoznala gospodina Toma Forda, koji mi je puno pomogao, te njegove suprugu i kćerku, koji su mi uručili nagradu, a zatim srdačno ugostili moje roditelje na dvije sedmice. U startu sam dobila mnoštvo ponuda te sam potpisala nekoliko ugovora širom svijeta – rekla nam je Kurtanović.

Na svom putu upoznala je više osoba koje se nalaze u vrhu modnog svijeta, od kojih su, kako ističe, najbolji utisak na nju ostavili Đorđo Armani (Giorgio) i Naomi Kepmbl (Campbell).

- Ti veliki ljudi su veoma jednostavni s mnogo skromnosti, duše i topline – zaključila je manekenka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.