OSVJEŽENJE Tarik Filipović predstavom "Ćiro" otvorio Festival komedije "Smijeh je lijek"

Nasmijali se Tarik Džinić i Emir Bukovica

"Ćiro" je prvi Tarikov samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević

E. BAKIĆ

Izvedbom predstave "Ćiro"Tarik Filipovićje sinoć otvorio 23. Festival komedije "Smijeh je lijek" u Sarajevu.

Na duhovit, ali i dirljiv način Filipović je publici ispričao šta mu je Ćiro Blažević predstavljao kroz njegovo sazrijevanje kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača te na koji ga je način ličnost trenera svih trenera inspirirala.

"Ćiro" je prvi Tarikov samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević.

Među brojnom publikom na predstavi su bili i mladi glumac Tarik Džinić, Emir Bukovica i brojni drugi ljubitelji komedije.

 Na Teatarskoj sceni Jelićeva večeras će biti izvedena predstava "Lijevo desno glumac" Zijaha Sokolovića - program kao predstava, predavanje, team building i radionica preko kojih Sokolović duhovito, filozofski i kabaretski objašnjava kako shvatiti da ste "glumci u svom teatru" i kako biti umjetnik u svom životu. Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 15 KM.

Više o temi Tarik Filipović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na