USPJESI

Od apoteke do prvog reda modnih revija

Bila u ljubavnoj vezi s bh. fudbalerom Seadom Hajrovićem

Piše: A. HODŽIĆ

4.4.2019

Sarajku Tamaru Kalinić (30) život nije mazio. U jeku rata s nepune četiri godine seli s roditeljima u Novi Sad, gdje završava osnovnu i srednju školu. 

Nakon toga, danas uspješna influenserica odlazi u London na studij farmacije. U to vrijeme pokreće i svoj blog iz čiste ljubavi prema modi.

Medijski pritisak

Prvih nekoliko godina nije imala nikakvu zaradu te po okončanju studija kreće raditi u apoteci. A onda slijedi preokret, Tamaru prepoznaju prvi modni brendovi koji žele da ih baš ona reklamira.

Kako je njena popularnost na Instagramu rasla i dosegla cifru od 746.000 pratilaca, ova blogerka postaje sve traženija i redovni gost u prvom redu sedmica mode u Milanu, Parizu i Londonu.

S obzirom na to da je rođena u Bosni i Hercegovini, to iskustvo je očito odredilo pa tako započinje ljubavnu vezu s bh. fudbalerom Seadom Hajrovićem, bratom Izeta Hajrovića.

Par je nekoliko godina bio u uspješnoj vezi, a Tamara ga je nerijetko hvalila u svojim video snimcima na YouTubeu. Ipak, veza nije izdržala navodno zbog čestih putovanja i medijskog pritiska, te su nedavno odlučili da se raziđu.

Divlja u srcu

- Ništa me više ne inspirira kao ljubav. Ne razmišljam samo o tim romantičnim trenucima, govorim o temperamentu, strasti, suzama, vrištanju, senzualnoj ljubavi. Kao feministkinja koja voli ljepotu romantike i malo je divlja u srcu, ja bih pokušala da pomjerim Zemlju u suprotnom pravcu samo da bih bila sa voljenim – napisala je Kalinić na svom blogu.

Susret s Kejt Blanšet 

Tamara se tako nedavno upoznala i fotografirala s poznatom australskom glumicom Kejt Blanšet (Cate Blanchett) na događaju koji je organizirao brend „Armani“.

- Stvarno nisam mogla odoljeti ovoj fotografiji da je ne podijelim zato što je Kejt Blanšet moja omiljena glumica i koju volim gledati – napisala je blogerka na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.