PJEVAČICA NA PISTI

Bosanska Adrijana Lima ide u Indiju

Mlada manekenka Emilija Boškić u svijet poznatih zakoračila je prije nekoliko godina učestvujući u muzičkom šouu “Pinkove zvjezdice”

Boškić: Pojavila se u muzičkom šouu. D. Capone

A. HODŽIĆ

4.6.2019

Mlada manekenka Emilija Boškić u svijet poznatih zakoračila je prije nekoliko godina učestvujući u muzičkom šouu “Pinkove zvjezdice”. Lijepoj Banjalučanki žiri u Beogradu još je tada naslutio manekensku karijeru, poredeći je sa svjetskim modelom Adrijanom Limom (Adriana). Boškić se ovih dana sprema za novo modno putovanje u Indiju, gdje je čekaju mnoga snimanja i kastinzi koji će obogatiti njen portfelj.

Loše priče

- Pružila mi se prilika da otputujem u daleku Indiju, o kojoj sam toliko čitala. Sviđa mi se da mogu otići na mjesto u kojem se drugačije živi i radujem se da upoznam njihovu kulturu. Tamo me očekuju nove prilike za napredovanje u karijeri, kojima se radujem te sam zbog toga vrlo uzbuđena. U Indiji je veoma razvijena i kinematografija pa ću probati da odem i na neki glumački kasting –kaže Boškić.

Iako je veoma mlada, smatra da u modelingu zasigurno ima mnogo nemoralnih ponuda i zakulisnih radnji te ističe kako se s takvim situacijama do sada, srećom, nije susretala.

- To su loše priče koje prate modeling, i dalje tvrdim da je to individualno i kako sami sebi postavite cilj. Ja sam još mlada, ali dobro znam koji su moji prioriteti u životu. To je stvar kakvog agenta izaberete, odnosno s koliko ozbiljnom agencijom radite. Sve je do stava, ako vam je cilj da, kad odete u inozemstvo, ozbiljno radite, onda tome stremite, rano liježete, rano se budite i ne idete u noćni život nego imate svoj cilj koji želite da ostvarite – kaže manekenka.

Regionalni festivali

Lijepa Banjalučanka i dalje je aktivna u muzici te često nastupa na mnogim festivalima u Sloveniji, Bugarskoj, Makedoniji te ostatku regije.

- Mislim da većina djevojčica sanja da jednog dana postane manekenka ili pjevačica tako da se ni ja nisam mnogo razlikovala. Probala sam i jedno i drugo i to mi se svidjelo. Savim slučajno sam čula za kasting agencije “Cyrus” iz Beča, gdje su mi ubrzo javili da sam dobrodošla u njihov tim. Pored modelinga, moj život je i pjesma tako da i dalje pjevam. Rado se odazivam na pozive za nastupe, naročito humanitarnog karaktera, nastupam i uživam u muzici – kaže Emilija.

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.