SVIJET MODE

Gdje je nestala Lagerfeldova mačka Šupet

Samo na Instagramu Šupet je imala više od 300.000 pratilaca, koji su redovno gledali kako izgleda njen luksuzni život

Piše: L.K.P.

24.7.2019

Lagerfeld i Šupet - Avaz
Šupet: Luksuzni život - Avaz
Šupet - Avaz
Šupet - Avaz
Šupet - Avaz
+1

Ubrzo nakon smrti modnog cara Karla Lagerfelda, 19. februara, nestala je iz javnosti i njegova voljena mačka Šupet (Choupette). Sada se fanovi pitaju gdje se nalazi jedan od najpoznatijih kućnih ljubimaca na svijetu. 

Mačka Šupet bila je Lagerfeldova najvjernija prijateljica. Od 2011. godine birmanska mačka postala je sve svom vlasniku, svjetskom dizajneru. Postala je gotovo poznata kao i on.

Od svog kućnog ljubimca Karl Lagerfeld napravio je umjetničkog modela, dobila je svoj profil na društvenim mrežama. Samo na Instagramu Šupet je imala više od 300.000 pratilaca, koji su redovno gledali kako izgleda njen luksuzni život.

Nakon Karlove smrti, fanovi su obaviješteni da se poznata mačka povlači iz javnog života, da oplakuje svog gazdu. Do današnjeg dana nije objavljena nijedna fotografija.

U Lagerfeldovom testamentu je navedeno da će Šupet dobiti dio njegovog nasljedstva, a da će se o njoj brinuti njena bivša dadilja Frensis. Menadžerica Ešli Čudin (Ashley Tschudin), koja se godinama brinula o mačkinoj internet stranici, izjavila je za njemački „Bild“ da joj svakodnevno pristižu molbe fanova, koji traže da objavi fotografiju od Šupet.

Zbog toga je nedavno pokrenuta kampanja pod nazivom „Gdje je Šupet“.

Na Instagramu piše:

"Izgubljena sam bez oca Karla Lagerfelda, ali moji pratioci su moja porodica.“

Mačka je bila je njegova muza, a nerijetko je znao reći da bi se oženio njom kada bi brak između životinje i čovjeka bio legalan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.