PLAVA KRV

Nova princeza Dajana

Hvala ti što si iza sebe ostavila svoj nemjerljivi stil i modnu ostavštinu, napisala je Hejli Boldvin na svom Instagramu

Hejli Boldvin: Slavna plavuša utjelovila najveću ikonu stila. Agencije

Piše: L. Karahmet-PUJAGIĆ

15.9.2019

Manekenka i supruga pop zvijezde Džastina Bibera (Justin Bieber), Hejli Boldvin (Hailey Baldwin), osvanula je na stranicama magazina „Vogue“ u zanimljivom izdanju. Iako se na prvi pogled čini kao da je riječ o klasičnom modnom editorijalu inspiriranom devedesetim, slavna plavuša dobila je priliku da utjelovi neke od najpamtljivijih ležernih stajlinga prerano preminule princeze Dajane (Diana), koja se i dan-danas smatra jednom od najvećih ikona stila svih vremena.



Crna haljina

Dajanin modni odabir pratili su mediji širom svijeta. Svi pamte malu crnu haljinu u kombinaciji s bisernim chokerom, fantastične sakoe, raskošnu vječanicu...

Gospođa Biber pojavila se u novom izdanju modnog časopisa u nekoliko stajlinga koje je tokom života na britanskom dvoru nosila pokojna Lejdi Di.

Hejli na fotografijama ima polupodignutu kosu sa razbarušenim šiškama i decentni, prirodni make up, ne bi li što više podsjećala na britansku princezu koja je javnost redovno inspirirala svojim elegantnim i trendi stilom odijevanja.

Na jednoj od fotografija nosi plave traperice, vestu i predimenzionirani sako u kombinaciji s kaubojskim čizmama - kombinaciju koju do danas pamtimo kao zaštitni znak princeze Dajane.

Iako je Dajana poput svih kraljevskih dama uglavnom nosila elegantne haljine, suknje i bluze, za ležernije prilike i u slobodno vrijeme najčešće je posezala za sportskom elegancijom, pa je se nerijetko moglo vidjeti u biciklističkim tajicama i širokim majicama s natpisom fakulteta kakve nose studentice, a upravo su ovakvi modni odabiri pokojne princeze poslužili kao jedna od inspiracija za modni editorijal.

- Sve zasluge idu očaravajuće lijepoj ikoni stila, princezi Dajani, koja je moja inspiracija od kad znam za sebe. Hvala ti što si iza sebe ostavila svoj nemjerljivi stil i modnu ostavštinu - napisala je Hejli Boldvin na svom Instagramu, objavivši i nekoliko fotografija koje su se našle u novom broju „Voguea“.




Tragična smrt

Princeza Dajana ostat će poznata kao najslikanija žena na svijetu, kao i po svojoj tragičnoj smrti koja je rastužila javnost širom svijeta. Prije tačno 22 godine, 31. avgusta svijet je šokirala vijest da je svima draga princeza poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Rođena je 1. jula u engleskom Norfolku prije 58 godina. Dajana Spenser (Spencer) kćerka je osmog grofa Spensera i njegove supruge Frensis Roš (Frances Roche). Roditelji su očajnički željeli sina koji bi naslijedio titulu, kojeg su i dobili nakon Dajane, a zatim se razveli. Djeca su pripadala ocu. S princom Čarlosom (Charles) Dajanu je upoznala njena starija sestra, koja je jedno vrijeme izlazila s njim.

Kreacije iz „Voguea“ na Instagramu. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.