AMERIKA

Umro bivši dečko Lindzi Loan, Demi Mur, Britni Spirs...

U porodičnoj kući pronašao ga je njegov brat, a uzrok smrti nije poznat pa će se nad njim obaviti autopsija

Heri Morton i Lindzi Loan. Agencija

Avaz.ba

26.11.2019

Američki biznismen Heri Morton (Harry) iznenada je umro u 39. godini. Bio je vlasnik restorana "Pink Taco", a poznat je po tome što je, navodno, bio u vezi s američkom glumicom Lindzi Loan (Lindsay Lohan, 33), prenosi "Daily Mail".

- Ožalošćeni smo smrću Herija. Bio je vizionar i poduzetnik ispred svog vremena. Naše misli su s njegovom porodicom - oprostili su se od njega zaposleni u njegovom lancu restorana.

Morton je ovaj lanac pokrenuo 1999., a zanimanje javnosti izazvao je 2006. godine, kad se počeo viđati s Lindzi Loan. Svoju vezu nikad nisu potvrdili, ali se Lindzi, ipak, oprostila putem svog Instagram profila. 

- Najbolji prijatelj. Najbolji život - napisala je glumica uz njihovu zajedničku fotografiju. 

Izvor blizak Lindzi kaže kako je šokirana Mortonovom smrću. Upoznali su se na njen 20. rođendan, a ubrzo nakon toga primijećeni su zajedno na Venecijanskom filmskom festivali zbog premijere njenog filma "Bobby".

Nakon Lindzi, Morton je bio u vezi i s glumicom Demi Mur (Moore, 57), s pjevačicom  Britni Spirs (Britney Spears, 37) i manekenkom Paris Hilton (38).

U porodičnoj kući pronašao ga je njegov brat, a uzrok smrti nije poznat pa će se nad njim obaviti autopsija, a umro je u nedjelju. Heri, čiji je otac, inače, vlasnik lanca kafića "Hard Rock Cafe", bio je vrijedan milijarde. Između ostalog, 2008. kupio je noćni klub koji je prije bio u vlasništvu glumca Džonija Depa (Johnny Depp, 56).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.