A LISTA

Plaća milion dolara po epizodi

Još slavnih osoba pridružilo se ovom klubu

Dženifer Aniston. Agencije

M.S.S. / Avaz.ba

18.12.2019

Novi izvještaj Varietyja otkriva kako su zvijezde s holivudske A liste koje su prešle na TV ekrane uspjele unovčiti nešto što se uglavnom pripisuje porastu novih kablovskih mreža kao što su Netfliks, Epl TV i Hulu.

Među onima koji zarađuju milion dolara po epizodi su Ris Viterspun (Reese Witherspoon), Nikol Kidman (Nicole), koja glumi u seriji „Devet savršenih stranaca“, Džef Bridžis (Jeff Bridges) u seriji „Stari čovjeku“ i Stiv Karel (Steve Carell) iz Netfliksove serije „Svemirske snage“. Uz to, na popis su se plasirale i zvijezde Keri Vošington (Kerry Washington) i Dženifer Aniston (Jennifer).

Kada su se tek pojavile u serijama, Viterspun i Kidman su zarađivale nešto manje od polovine nove plaće. U nedavnom intervjuu za ''Holivud Report'' Viterspun je branila visinu svoje plaće.

- Izgleda kao da je neko ogorčen, kao da mi nismo vrijedne toga. Garantiram da su ove firme jako pametne. Ako pristanu da nam plate, to rade s razlogom. Vjerovatno su imali puno pravnika i mnogo ljudi odlučilo je o tom broju jer su znali da će im se više od toga vratiti nazad – kazala je Ris Viterspun.

Uz sve to na kraju je upitala muči li ljude i kolika je plaća Kobiju Brajantu (Kobe Bryant) ili Lebronu Džejmsu (LeBron James).  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.