MUZIKA

Balašević održao koncert u rodnom gradu

Ove večeri se nije pridržavao savjeta ljekara, bar što se dužine koncerta tiče

L. K. P. / Avaz.ba

20.1.2020

Koncert legendarnog Balaša u Novom Sadu. Blic

Đorđe Balašević održao je sada već tradicionalni koncert sinoć na bogojavljensku noć u Novom Sadu, svom rodnom gradu, u prepunoj sali Spensa. 

Bio je to njegov prvi nastup u Srbiji nakon zdravstvenih problema u novembru prošle godine, kada su mu u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici ugrađeni stentovi te je susret s novosadskom publikom bio posebno dirljiv.

Vjerovatno je to jedan od razloga zašto je Balašević koncert započeo pjesmom "Slovenska" i odmah dušu otvorio veoma raspoloženoj publici, koja ga je već na drugoj pjesmi "Neki novi klinci" zasula plišanim igračkama na bini.

Čuveni panonski šarmer već prepoznatljivim šalama zabavljao je publiku i fanovima poručio da mu ne zamjera zato što se mora pridržavati savjeta ljekara i da ide u šetnje i ne drži koncerte duže od tri sata.

Ove večeri se nije pridržavao savjeta ljekara, bar što se dužine koncerta tiče, tako da su se Spensom jedna za drugom do kasno u noć horski pjevale pjesme "Remorker", "Miholjsko leto", "Ne volem"…

Sljedeći koncert Balašević će održati u Kragujevcu 25. januara u hali "Jezero".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.