MANEKENKA

Zbog utrnule ruke ostala paralizirana

Kad se probudila, uslijedio je šok

M. S. S. / Avaz.ba

20.2.2020

Dizajnerica i bivša manekenka Sonia Vera (46) jednog jutra, u junu 2017., probudila se s utrnulom rukom, za koju nije ni slutila da će joj promijeniti život. 

Manekenka je mislila da je dobila srčani udar i otišla je u bolnicu, ali su joj rekli da treba odspavati te da je to posljedica anksioznosti, koja će proći. 

View this post on Instagram

Beautiful Greece. #soniaveraswimwear

A post shared by Sonia Vera (@soni_vera) on

Ispostavilo se da je savjet doktora bio loš. Kad se probudila nakon pet sati, uslijedio je šok. 

Sonia je bila paralizirana od prsa prema dolje, ali se pokušala suzdržati da ne paniči, jer je mislila da će proći, te da će novi odlazak u bolnicu sve riješiti.

Doktori su Soniu poslali na razne preglede kičmene moždine te joj dijagnosticirali neurološki poremećaj - transverzalni mijelitis. Taj poremećaj pogađa centralni nervni sistem i rezultira upalom leđne moždine.

U bolnici je provela šest mjeseci. Davali su joj steroide da smanje upalu, primala je imunoglobulinske transfuzije i išla na fizioterapiju. Međutim, doktori su joj rekli da nema lijeka za neurološki poremećaj te da više nikada neće moći hodati. 

View this post on Instagram

😴 exhausted 😩

A post shared by Sonia Vera (@soni_vera) on

Ipak, Sonia se ne predaje. Uvjerena je da će kad-tad stati na noge. Svakodnevno vježba u bazenu, prati novosti vezane za njenu bolest, a nedavno je pronašla i klinička ispitivanja za epiduralni stimulator u Kentakiju koja su se pokazala uspješnima, a pokrenula je stranicu za prikupljanje novčane pomoći. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.