HOLIVUD I PANDEMIJA

Koje filmove gledati dok ste u izolaciji

Među filmovima koje možete pogledati je svakako i "The Irishman"

"The Irishman" je priča o Franku Širanu. Agencije

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

26.3.2020

U doba pandemije koronavirusa, kada su izlasci iz domova smanjeni koliko je to moguće, društveni život polagano pada u drugi plan, a u prvi plan dolazi briga za vlastito i zdravlje ukućana, donosimo vam nekoliko filmova koji će skratiti vrijeme u izolaciji.

Kako stručnjaci sugeriraju da je najsigurnije izbjegavati velika okupljanja, a budući da koncerti, izlasci u klubove i kino nisu više preporučljivi, donosimo nekoliko naslova filmova koje možete pogledati. 

"The Irishman"

"The Irishman" je priča o Franku Širanu (Sheeran), znanom kao Irac, i njegovoj karijeri mafijaškog ubice, koja je kulminirala i danas nerazjašnjenim ubistvom moćnog, ali korumpiranog sindikalnog vođe Džimija Hofe (Jimmy Hoffa).

U staračkom domu u svojim invalidskim kolicima Frenk, stari veteran iz Drugog svjetskog rata, u svoje slobodno vrijeme prepričava kako je radio kao plaćeni ubica za mafiju. On je pedesetih u Filadelfiji, kao vozač kamiona, počeo prodavati dio svojih pošiljki lokalnom gangsteru, koji pripada jednoj italijanskoj mafijaškoj porodici. Nakon što ga je njegova firma optužila za krađu, sindikalni advokat Bil Bufalino (Bill Bufalino) oslobađa ga nakon što Širan odbija dati sudiji imena svojih kupaca.


"Interstellar"

"Interstellar" je američko-britanski naučnofantastični film, snimljen 2014. u režiji Kristofera Nolana (Christopher), u kojem glavne uloge tumače Metju Mekonahej (Matthew McConaughey), En Hetavej (Anne Hathaway), Džesika Častejn (Jessica Chastain) i Majkl Kejn (Michael Caine). Film je priča o posadi astronauta koji putuju kroz crvotočinu u potrazi za novim domom za čovječanstvo. 


"Spencer Confidential"

U pitanju je policijska komedija koju je režirao Piter Berg (Peter), a glavnu ulogu (kao i u prethodna četiri Bergova filma) igra Mark Volberg (Wahlberg). Volberg ima čuvenu sportsku rutinu (ustaje u 3 ujutro da vježba, spava u šest popodne). 


"Andromeda"

Ovaj naučnofantastični film prema istoimenoj knjizi Majkla Kričtona (Michael Crichton) prati grupu naučnika u borbi protiv zaraze vanzemaljskog porijekla. Iako je riječ o naučnoj fantastici, stručnjaci ga smatraju odličnim primjerom filma koji na tačan način prikazuje pojavljivanje smrtonosnog agensa, utjecaj i načine da se stavi pod kontrolu.



"Drunk Parents"

Dvoje pijanih roditelja pokušava da kroz svoje razrađene sheme sakrije svoje sve veće finansijske poteškoće od svoje kćerke, ali i od društvenog kruga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.