POSEBAN NAČIN

Udovica Kirka Daglasa proslavila 101. rođendan

Društvo za rođendan pravila joj je porodica, a svi su se pridržavali mjera opreza, imali su maske na licu

Eni i Kirk: Bili su u braku od 1954.. Agencije

Avaz.ba

26.4.2020

Eni Bajdens (Anne Buydens), udovica legendarnog glumca Kirka Daglasa (Douglas), proslavila je 101. rođendan uprkos pandemiji. Društvo za rođendan pravila joj je porodica, a svi su se pridržavali mjera opreza, imali su maske na licu i bili su udaljeni jedni od drugih.

Članovi porodice vozili su se u povorci automobila kako bi joj na taj način pokazali koliko je vole, a ona je sjedila vani okružena balonima te je mahala svima. Njen unuk Kameron Daglas (Cameron, 41) sve je zabilježio snimkama i fotografijama koje je potom objavio na društvenim mrežama.

- Poseban način slavlja vrlo posebnog dana - napisao je uz objavu.


Eni Bajdens proslavila 101. rođendan uprkos pandemiji. Instagram

Rođendan joj je javno čestitao i njen posinak Majkl Daglas (Michael) (75) uz fotografiju s njom i Kirkom, a čestitkama se pridružila i snaha Ketrin Zeta Džons (Catherine Jones, 50).

- Sretan rođendan mojoj izvanrednoj svekrvi. Naša kraljica, naša Oma. Sve što je dobro u ženama ti imaš. Divim ti se i volim te. Hvala ti za sve što si napravila za ljude u svijetu - napisala je Ketrin.

Kirk je za Eni govorio da mu je srodna duša. Bili su u braku od 1954. pa sve do njegove smrti početkom ove godine. U braku su dobili sinove Pitera (Peter, 64) i Erika (Eric), koji je umro 2004.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.