PROJEKTI Studentski pozorišni festival "Postfest" pokrenuo podcast

Tarik Filipović i Bobo Jelčić gostuju na "Postcastu"

Razgovor s Filipovićem u četvrtak će voditi Tarik Džinić, a u nedjelju s Jelčićem Gabrijel Lazić

L. S. R. /Avaz.ba

Tarik Filipović

Foto: Avaz


Studentski pozorišni festival "Postfest"  je pokrenuo studentski podcast pod nazivom "Postcast". Ideja je da "Postcast" bude festivalska televizija i da narednih mjeseci emituje razgovore sa pozorišnim i filmskim umjetnicima. 

- Također, razgovarat ćemo o filmovima, pozorišnim predstavama i festivalima ali i o televizijskim serijama. Ovo je prvi studentski podcast u Bosni i Hercegovini te smatramo da ćemo na ovaj način raditi više na promociji umjetnosti u javnom diskursu. Nakon dvije emitovane epizode, gdje su govorili sa rediteljicom Selmom Spahić i glumcem Senadom Bašićem, u ovoj sedmici u već najavljenim terminima za četvrtak i nedjelju u 20.30 sati ćemo imati priliku gledati razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem i rediteljem Bobom Jelčićem - ističu ogranizatori.

  • Najava gostovanja Tarika Filipovića

    Najava gostovanja Tarika Filipovića

    Foto: Promo


Razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem koji će biti u četvrtak će voditi apsolvent glume i glumac Tarik Džinić. Razgovor sa rediteljem Bobom Jelčićem vodit će student režije Gabrijel Lazić .

Studenti Akademije scenskih umjetnosti kroz postcast žele pokrenuti platformu na kojoj će se govoriti o performativnim i audio-vizualnim umjetnostima. Najavljuju brojna gostovanja ali i različite teme o kojima će se diskutovati u budućnosti.

Organizatori najavljuju održavanje drugog pozorišnog studentskog festivala "Postfest" ove godine u novembru.

NA VRH

Podijeli članak na