PLAVA KRV

Princ Vilijam: Strah od javnih nastupa

Držao bih govore, a uopće ne bih mogao raspoznati bilo čije lice, i to mi je pomoglo

Princ Vilijam. Agencije

Avaz.ba

29.5.2020

Princ Vilijam (William, 38) priznao je, kako piše "Daily Mail", da se boji javnih govora zbog toga što slabije vidi pa ne može raspoznati lica u potpunosti. Kaže kako mu je sve u magli, jer ne nosi kontaktne leće dok radi. 

O istom je progovorio u novom dokumentarcu BBC-ja o mentalnom zdravlju koji će se danas početi prikazivati. Tvrdi kako je uvijek bio anksiozan kada je trebao istupiti pred ljude. No, njemu je zapravo pomoglo upravo to što nije mogao nikoga raspoznati.  

- Vid mi se počeo smanjivati kako sam odrastao, a nisam imao naviku nositi kontaktne leće dok sam radio. Držao bih govore, a uopće ne bih mogao raspoznati bilo čije lice. I to mi je stvarno pomoglo da pobijedim anksioznost i strah od javnih nastupa - ispričao je Vilijam


Princ Vilijam s porodicom. Agencije

Spomenuti dokumentarac je dio kampanje kojom se nastoji probuditi svijest o ovom važnom pitanju, i to kroz nogomet. U kratkom videoisječku Vilijam je razgovarao s bivšim engleskim nogometašem Marvinom Sordelom (29) te su obojica progovorila o tome kako su se im sjećanja na prošle traume probudila nakon što su i sami postali očevi. U filmu se britanski prestolonasljednik također susreće s igračima, navijačima i menadžerima elitnih nogometnih momčadi te s njima razgovara o mentalnom zdravlju.

S obzirom na to da se ova kampanja provodi kroz nogomet, Vilijam je naglasio kako razumije da se sve poremetilo zbog pandemije koronavirusa pa su otkazane brojne utakmice. No, želi pomoći nogometašima kako bi se osjećali bolje, kako bi imali podršku i sačuvali svoje mentalno zdravlje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.