BRITANSKI DVOR

Princ Džordž slavi 7. rođendan

Princ Džordž treći je u nizu za tron nakon njegovog djeca princa Čarlsa i oca princa Vilijama

Princ Džordž: Budući kralj otkriva tipični osmijeh sedmogodišnjaka. Instagram

L. K. P. / Avaz.ba

22.7.2020


Dvije fotografije princa Džordža (George, 7) na kojima svojoj majci pozira širokog, simpatičnog osmijeha objavljene su dan prije njegovog sedmog rođendana koji slavi danas. Na njima budući kralj otkriva tipični osmijeh sedmogodišnjaka, bez mliječnih zubi, s novim trajnim zubima i velikim prostorima među njima.

Obje fotografije slikala je njegova majka, vojvotkinja od Kembridža, ranije ovog mjeseca a čini se da su nastale u njihovom domu u Norfolku. Kensingtonska palača objavila je da su princ Vilijam (William, 38) i Ketrin (Catherine, 38) presretni što mogu podijeliti fotografije.


Princ Džordž: Slavi 7. rođendan. Instagram

- Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža presretni su da mogu podijeliti dvije nove fotografije princa Džordža uoči njegovog rođendana - objavila je u saopćenju Kensingtonska palača.

Princ Džordž treći je u nizu za tron nakon njegovog djeca princa Čarlsa (Charles) i oca princa Vilijama. Troje djece Vilijam i Kejt rijetko se mogu vidjeti u javnosti ali je postala tradicija da se objavljuje poneka fotografija koju snimi Kejt povodom posebnih prigoda.

Dok Britanija tek  prvim koracima polako izlazi iz karantine uvedene zbog covida-19, vjerojatno je da će princ Džordž proslaviti rođendan kući. Prošle je godine veliki dan obilježio na odmoru s roditeljima, na karipskom otoku  Mustiku. Džordž je najstariji od troje djece, sestra Šarlot (Charlotte) ima 5 godina, a brat Luis (Louis) dvije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.