ROĐENDANI

„Azrine“ 24 godine

Prilagođeni uvjetima pandemije, umjesto tradicionalne proslave, „Azra“ šalje dobre vibracije i poruke ohrabrenja primljene sa svih strana virtuelnog svijeta

Naslovnica rođendanskog broja „Azre“ koji će se sutra naći na prodajnim mjestima širom BiH. Azra magazin

Piše: Avaz.ba

15.9.2020

Najtiražniji i najstariji bosanskohercegovački magazin za ženu i cijelu porodicu „Azra“ sutra izdaje specijalno, rođendansko izdanje, obilježavajući 24 godine postojanja. Netom nakon rata, 18. septembra 1996. godine izašao je prvi broj „Azre“. 

Ispisujemo historiju

- Otad do danas slavili smo rođendane, jubileje, imali naše silver i magične noći, izdavali specijale, izlazili i na više od 200 strana po izdanju. Ispisivali historiju u borbi za bolji položaj i prava žene i porodice kao osnovne ćelije društva. I ispisivat ćemo je i dalje, zajedno s našim vjernim čitateljicama i čitaocima - ističe povodom rođendana glavna i odgovorna urednica „Azre“ Mirela Kukan.

Kukan: Odgovornost prije svega. Azra

U početku je „Azra“ izlazila svake druge srijede, da bi sedmična novina postala već od 18. juna 1997. i vrlo brzo formirala autentični bosanskohercegovački brend. Otad do danas „Azra“ se, prateći sve bitne životne događaje, pojave i trendove u umjetnosti, kulturi, modi, filmu, muzici, etablirala i regionalno kao vodeći sedmični list i portal namijenjen ne više samo ženi i porodici nego i društvu u cjelini.

- Ove godine, nažalost, ne možemo kao svake do sada upriličiti tradicionalnu proslavu, uz prisustvo najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih zvijezda. No, odgovornost i zaštita zdravlja su prije svega. Magazin „Azra“, koji već pune 24 godine izlazi pod krovom izdavačke kuće velikog „Avaza“, uvijek je bio društveno odgovoran časopis. Zato, prilagođeni uvjetima pandemije izazvane koronavirusom, šaljemo dobre vibracije i poruke ohrabrenja, primljene sa svih strana virtuelnog svijeta - navela je Kukan.

O nama govore

Uz mnoštvo drugog zanimljivog sadržaja, priča i intervjua, kao i svake srijede, i ove u rođendanskom izdanju čitaoci mogu osvojiti vrijedne poklone. Kukan je pojasnila i da u sutrašnjem broju, umjesto „Azre“, o ovoj sedmičnoj novini govore njeni čitaoci, saradnici, poznate ličnosti.

- Oni su nam poslali online poruke. „Azra“ će ih sutra objaviti u našem štampanom izdanju, a u digitalnom će videoporuke koje smo dobili povodom 24. godišnjice biti objavljene na YouTube kanalu „Azra TV“ i portalu Azra.ba u petak, 18. septembra, na dan izlaska prvog broja našeg magazina - najavila je Kukan.


Tiraž i čitanost portala su naš podstrek  

- Naš tiraž i brojke o čitanosti na portalu Azra.ba veliki su podstrek da i dalje sijamo u vrhu medijskog neba Bosne i Hercegovine. Osluškujemo i ispunjavamo želje, interese i potrebe naših vjernih čitalaca. Mi smo tu zbog njih, spremni prihvatiti sve njihove prijedloge i sugestije te ćemo im nastaviti dalje priređivati lijepe i ekskluzivne priče, savjetovati i nagrađivati - najavljuje Kukan.

"Azra" svoje čitaoce i u sutrašnjem broju daruje. Parfem 007 Pour Femme moći ćete pronaći na strani 7. novog broja magazina "Azra" koji je od sutra na svim prodajnim mjestima u BiH, a ostale poklone na stranama 8. i 26. Na strani 17. je i ime sretne dobitnice besplatne vozačke obuke. Najavu rođendanskog broja "Azre" možete čitati na "Azrinom" portalu i YouTube kanalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.