ZA TOMU I SILVANU

Amira Medunjanin u Zagrebu promovirala album: Ja sam panker u duši

Album zasjeo na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih albuma ugledne liste "World Music Charts Europe" za septembar 2020.

L. S. R. /Avaz.ba

S promocije Amire Medunjanin

Foto: Croatia Records


U vrtu diskografske kuće "Croatia Records" u Zagrebu, "world music" diva Amira Medunjanin predstavila je novi album "For Him and Her", jedinstveni hommage legendama narodne glazbe, Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Album u izdanju "Croatia Recordsa" objavljen je sredinom juna.

Dvanaest pjesama, koje su prema vlastitom priznanju obilježile neke događaje u Amirinu životu, osim na CD-u našle su svoje mjesto i na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, a da se zaista radi o diskografskom dragulju govori podatak da je upravo ovaj album zasjeo na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih albuma ugledne liste "World Music Charts Europe" za septembar 2020. 

Veliko je to priznanje ne samo Amiri, nego i sjajnoj ekipi muzičara s kojima je Amira realizirala novi album: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba).  

  • S promocije Amire Medunjanin

    S promocije Amire Medunjanin

    Foto: CRoatia Records


 - Neizmjerno sam sretna što je ovaj album naišao na takav odaziv i da je prepoznat i van regije. To samo govori da je muzika univerzalni jezik i ova vrsta muzike je oaza i utjeha, posebno sada u ovom ludilu u kojem živimo. Ova muzika zahtjeva slušanje. Ja sam panker u duši, ali ove pjesme su mi dosta pomogle u životu i zato sam ih odabrala za ovaj album. Ovakav muzički izričaj ne podliježe trendovima, vrlo je specifičan i ima emociju, što mi je najvažnije. Nekad mi poslije koncerata prilaze ljudi van našeg govornog područja i kažu mi da nisu razumjeli riječi pjesama, ali su ih emocije pjesme podsjetile na neke njihove situacije. Meni je upravo to važno, to predavanje pjesme publici - kazala je Amira.

Više o temi Amira Medunjanin

NOVI MUZIČKI FESTIVAL
Svjetske zvijezde stižu na “Banja Luka Fest”
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na