PLAVA KRV I PANDEMIJA

Princ Vilijam tajno prebolio koronavirus

S obzirom na to da je i sam osjetio kako Covid-19 može biti neugodan, podržava novi "lockdown" u koji Velika Britanija ulazi - ispričao je izvor blizak kraljevskoj porodici medijima

Princ Vilijam: Zarazio se u aprilu. Agencije

Avaz.ba

2.11.2020

Vojvoda od Kembridža i drugi u liniji nasljeđivanja britanskog kraljevskog prijestolja, princ Vilijam (William, 38) prebolio je koronavirus, a zarazio se još u aprilu. Kraljevska porodica nije se o tome javno oglasila, piše britanski "The Sun".

U to vrijeme bili su zaraženi i njegov otac princ Čarls (Charles, 71), kao i premijer zemlje Boris Džonson (Johnson, 56) pa je kraljevska porodica odlučila da s njegovim zdravstvenim stanjem ne želi dodatno zabrinuti naciju i širiti paniku.


Princ Čarls i princ Vilijam. Agencije

- Virus ga je pogodio popriličo jako. Bio je isprva šokiran time jer je mlad i fit, a u jednoj se fazi i mučio s disanjem, što je bio najveći razlog panike u porodici. S obzirom na to da je i sam osjetio kako Covid-19 može biti neugodan, podržava novi "lockdown" u koji Velika Britanija ulazi - ispričao je izvor blizak kraljevskoj porodici medijima.


Drugi "lockdown" u toj bi zemlji trebao trajati sve do 2. decembra, a Boris Džonson je situaciju opisao kao neophodnu. U suprotnom će, kaže, zdravstveni sustav kolabirati, a liječnici i medicinske sestre morat će birati koga spašavati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.