ISKORISTIO PRILIKU

Princ Hari ima novi posao: Povjerena mu je rijetka uloga u korporativnom svijetu

U posljednje vrijeme, Hari je svoju slavu dosta koristio kako bi ulazio u neke unosne poslove

Očekuje se da princ Hari na novoj poziciji da svoj doprinos inicijativama. Agencije

A. K.

23.3.2021

Više nije "radni" član kraljevske porodice, već princ Hari (Harry) ima novi posao, bit će direktor u jednom startapu (start-up) iz Silicijumske doline. Hari postaje CIO (Chief Impact Officer) u "BetterUp Inc.", brzorastućoj kompaniji za koačing (coaching) i mentalno zdravlje.

U posljednje vrijeme, Hari je svoju slavu dosta koristio kako bi ulazio u neke unosne poslove, a sada kaže da "namjerava da pomogne stvaranju uticaja na ljudske živote". Tako je kratko odgovorio u mejlu, kada su ga pitali zašto je odlučio da preuzme ovaj posao.

- Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za lični razvoj, povećanu svijest i svestrani bolji život - dodao je. 

Očekuje se da princ Hari na novoj poziciji da svoj doprinos inicijativama, uključujući odluke o strategiji proizvoda i dobrotvorne priloge, te da javno zagovara teme vezane za mentalno zdravlje, piše WSJ.

Kako je srednja riječ u nazivu funkcije "impact", odnosno "uticaj", sasvim je jasno šta je Harijev novi zadatak. Ipak, ova poslovna uloga je relativno rijetka u korporativnom svijetu, iako je imaju neke kompanije, kao "Salesforce".

Kada je riječ o novom angažmanu britanskog princa nisu poznati detaljni podaci o samom ugovoru i eventualnoj zaradi. Zna se da Hari neće šefovati zaposlenima niti imati direktne izvještaje, ali vjerovatno će provesti neko vrijeme u sjedištu kompanije u San Francisku.

Također, trebalo bi da bude prisutan na sastancima i da učestvuje u događajima koje "BetterUp Inc." organizuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.