ODLASCI

Pjevač Hamdija Čustović umro u Splitu

"Tigar s Miljacke" ostat će upamćen po velikom hitu "Slao sam joj cvijeće"

Hamdija Čustović sa suprugom Gordanom. Slobodna Dalmacija

Piše: L. S. R.

6.11.2021

U Splitu je preminuo bosansko-hercegovački pjevač zabavne muzike Hamdija Čustović.  Ovu informaciju za bh. medije je potvrdio je njegov prijatelj Enver Šadinlija.

- Nastupao je sa grupama kao što su: "Special Factor", "Pro Arte", "Indexi ... Nakon toga je započela njegova solistička karijera i nastupi na sarajevskom festivalu "Vaš šlager sezone", Opatijskom i Splitskom festivalu...Često su ga uspoređivali s Tomom Džonsom (Jones). Za njega su pjesme pisali i Đorđe Novković, Kemal Monteno te Goran Bregović, piše  Dalmatinskiportal.hr.


Hamdija Čustović. Arhiva

"Slobodna Dalmacija" je u julu 2020. godine pisla kako se nakon Sarajeva, Njemačke i Orlanda u SAD-u, Hamdija skrasio u Splitu.

– Divno mi je ovdje, to jest supruzi Gordani i meni. Ovo je ostvarenje mojih snova – kazao je Čustović tada za "Slobodnu Dalmaciju.

"Tigar sa Miljacke" pamtit će se po pjesmama "Slao sam joj cvijeće", "Sve što želim to si ti, "Da su kraći ovi dani", "U trenutku kad sam sam", "Drugog si našla", "Zadnji put gledam tvoje oči", "Kameni cvijet", "Hoću da se ženim" i drugim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.