HRABRA PJEVAČICA

Anđa Marić: Moj život s multiplom sklerozom

Doktori su joj prognozirali da će najkasnije 2014. biti u kolicima

Anđa Marić. Arhiva

L. S. R.

12.11.2021

Nakon što je objavila video na kojemu hoda uz pomoć štake, pjevačica Anđa Marić dobila je veliku podršku. Sinoć  je gostovala u RTL Direktu gdje je  opisala svoju borbu i život s multiplom sklerozom.

- Kad si javna osoba, onda si kao javni WC i onda može svako doći. Ne. Ljudi su ljubazni i suosjećajni i kad sam počela to gledati kao pa oni se samo brinu, ja zapravo danas imam suosjećanje prema zdravim ljudima jer njima je teško kad vide mene jer oni ne znaju kako bi se oni nosili s tim - rekla je Anđa.

Ispričala je da bi se prije godinu dana jako umorila te kako nije mogla izgovoriti rečenicu do kraja bez da se ne zadiše: 

- Nisam mogla držati ton, nisam mogla pjevati.


Anđa Marić. Instagram

Anđa hoda uz pomoć štake, ali kaže kako joj ide dobro.

- Naučila sam da mogu itekako imati lijep i bogat životi sada ovakva. Skužila sam da odgađam svoj život kad budem bolje, kad budem zdrava, kad ću moći ovo, kad ću moći ono. I onda sam skužila, bili su ovi potresi u Zagrebu, pandemija i svašta i onda sam skužila, a što ako nikad neću biti bolje? Isplati li se čekati nekog Goda (Godot) koji nikad neće doći? - govori Anđa.

Ispričala je da su prognoze na početku bile katastrofalne.

Kad je 2012. dobila dijagnozu, prisjeća se šta su joj doktori rekli:

- "Gospođo, morate se pomiriti s tim da ćete najkasnije 2014. biti u kolicima". Ja sam rekla "ne" i to je u meni probudilo ogroman inat. Ja živim na trećem spratu bez lifta, svih devet godina -  rekla je Anđa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.