SUKOB U HOTELU

Zbog napada na Antonijevića, podignuta optužnica protiv Dragana Bjelogrlića

Antonijević tvrdi da ga je Bjelogrlić počeo tući šakama 23. avgusta ove godine u hotelu Ambasador u Nišu

Dragan Bjelogrlić. Agencije

L. K. P.

26.11.2021


Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično djelo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest mjeseci zbog napada na Predraga Antonijevića.

Ova informacija potvrđena je za Telegraf.rs. Podsjećamo, Antonijević tvrdi da ga je Bjelogrlić počeo tući šakama 23. avgusta ove godine u hotelu Ambasador u Nišu. Smatra da je to uradio jer ga je optužio za korupciju, ali i zato što mu smeta njegov film "Dara iz Jasenovca".


Predrag Antonijević. Agencije

-Bjelogrlić je dok me je tukao ponavljao: 'J**ala te Dara iz Jasenovca. On spada u grupu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužilaštvu, smatra se kaznenim slučajem, rekao je Antonijević.


Bjelogrlić je zadržan u policiji zbog nasilničkog ponašanja, a ubrzo je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.


-Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio, rekao je Bjelogrlić nedugo nakon toga.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.