OPTUŽBE DJEVOJKE

Uhapšen reper Numero, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Moju rođenu sestru Lidiju, koja godinama pati od depresije, godinu i po je u kontinuitetu tukao momak s kojim je živjela, tvrdi Nina Stojaković

Numero. Agencije

L. S. R.

5.1.2022

Reper Uroš Radivojević poznatiji kao Numero danas je uhapšen. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a uhapšen je zbog optužbi za porodično nasilje, piše Kurir.

Politička aktivistkinja Nina Stojaković na svom Twitter profilu iznijela je tvrdnje da je njena sestra Lidija navodno pretrpjela nasilje od svog bivšeg momka repera, kao i da se povodom ovog slučaja obratila policiji.

Ovim se povodom oglasio i MUP, koji u saopćenju za "Novu" navodi:

- L.D. je policajcima ispričala da SMS poruke, koje dobija od bivšeg partnera nemaju prijeteću sadržinu, ali da je uznemiravaju i da je zbog toga došla da se posavetuje. Ona policiji poruke nije mogla da pruži na uvid, s obzirom da ih, kako je navela, oboje brišu. Imajući u vidu da u konkretnom slučaju ne postoje nikakvi dokazi, L. D. nije podnijela prijavu kako bi policija imala osnov za postupanje, a policijski službenici su je posavjetovali koje korake može da preduzme. Posebno su joj, s obzirom na navode da je trpela nasilje tokom njihovog zajedničkog života, koje nikada nije prijavila, a što je provjerom kroz sistem i ustanovljeno, istakli da imajući u vidu protok vremena uz adekvatnu dokumentaciju može da podnese prijavu.


Numero. Arhiva

Nina Stojaković je na svom Twitter nalogu podijelila šta se navodno dogodilo njenoj sestri Lidiji, tvrdeći da je navodno trpila užasno nasilje doskorašnjeg dečka Uroša Radivojevića, poznatijeg kao reper Numero, sa kojim je raskinula prije mjesec i po dana.

- Moju rođenu sestru Lidiju, koja godinama pati od depresije, je godinu i po dana u kontinuitetu tukao momak s kojim je živjela. To smo saznali prije mesec i po dana kada je skupila hrabrost da ga ostavi i vrati se kod naših roditelja nakon sto je pokušala da se ubije. Jutros je bila u policiji  gde joj je rečeno da ne mogu da urade ništa, jer nema izvještaj ljekara iako ima nekoliko svjedoka, među kojima svog psihoterapeuta koji ju je vidio u modricama i kojem je prvom sve priznala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.