KOMŠIJSKA PODRŠKA

Srbijanski mediji pišu o euforiji u Hrvatskoj zbog plasmana Konstrakte u finale Eurosonga

Trenutak euforije zabilježio je mladić iz Zagreba Ivan Magla, koji je video ustupio Instagram stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG

Konstrakta. Agencije

L. S. R.

13.5.2022

Nastup srbijanske predstavnice Konstrakte  sinoć u polufinalu Eurosonga pratio se u cijelom regionu.

Kako piše Blic.rs erupcija oduševljenja tokom izvođenja, nakon nastupa, ali i trenutka kada se saznalo da je Konstrakta prošla u finale  propratilo je navijanje velikog broja Hrvata okupljenih u jednom zagrebačkom kafiću.

Trenutak euforije zabilježio je mladić iz Zagreba Ivan Magla, koji je video ustupio Instagram stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG, gdje su korisnici oduševljeno komentarisali snimak koji je u opisu imao sljedeće riječi:"Ta, nit koja nas veže".


Blic.rs ističe kako na hrvatskim portalima pišu da je nastup "propraćen velikim aplauzom publike i uzvicima odobravanja", te su otvorili i ankete u kojima pitaju sve da li im se dopao Konstraktin nastup, poput portala Index.hr.

"Večernji list" prenosi kako je "opravdala titulu favorita", dok "Jutarnji"  ističe činjenicu da se plasirala u finale. Portal net.hr piše: "Bravo, susjedi! Konstrakta ušla u finale na radost cijelog Balkana!", a može se pronaći još čitav niz hrvatskih medija koji izvještavaju na sličan način o talentovanoj Srbijanki, te ističu da je numera "remek djelo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.