NAKON IZGUBLJENE PRESUDE

Oglasio se Drago Celizić: Bio sam joj poput sina

Ispričao je da su on i gospođa Milka svakodnevno čuli, vodio je na ručak, i brinuo o njoj

Drago Celizić. Pixsell/ Sandra Šimunović

N. A.

21.3.2023

Drago Celizić, poznati hrvatski voditelj nedavno je izgubio spor na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju, kojeg je 2007. godine potpisao sa sada već pokojnom Milkom Vukelić iz Pule. Nakon njene smrti Drago je postao vlasnik nekretnine u Istri te je dobio 500 hiljada eura.

Iako je sve pripalo voditelju, nećakinja pokojne Milke, Marija Askar, podigla je tužbu protiv Celizića. Ona tvrdi da Milka u trenutku potpisivanja ugovora "nije bila prisebna i sposobna za rasuđivanje zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja". Također, u tužbi tvrdi kako njena tetka nije mogla razumjeti značaj i pravne posljedice ugovora.

Sada se o svemu oglasio i Drago.

- Pa nisam budala, naravno da je gospođa bila pri zdravoj svijesti kad je potpisala ugovor. Komšije su isto bilo zainteresovanr za tu kuću. Gospođi Milki sam bio poput sina, naše porodice su bile prijatelji preko 20 godina. Porodica je s nećakinjom bila posvađana i nisu razgovarali. Prvostepena odluka je bila moja, pa su se žalili, a sad ću se ja žaliti na ovu - kazao je Celizić za "24 sata".

Drago Celizić. Pixsell/ Sandra Šimunović

Ispričao je da su on i gospođa Milka svakodnevno čuli, vodio je na ručak, i brinuo o njoj, a ona mu je "još 2005. godine predlagala da naprave ugovor jer se bojala da će ostati sama". Milka je bila sama cijeli život, bila je čvrstog karaktera, odlučna, nepokolebljiva, odrješita, dobra i plemenita, te je jako dobro znala šts želi, naveo je Celizić na sudu.

Drago Celizić je po odluci Općinskog suda dužan u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude tužiteljici predati u posjed nekretnine. Također, Celizić mora nadoknaditi i parnični postupak tužiteljici u iznosu od od 279.790 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.