PLAVA KRV

Slijepa pjevačica svojom izvedbom rasplakala kraljicu Kamilu

Lusi je izvela Bahov "Preludij u C-duru" za kraljevsku porodicu

Kralj Čarls i kraljica Kamila. Instagram @clarencehouse

N. A.

8.5.2023

U subotu je u Vindsoru održan krunidbeni koncert, a izvedba jedne pjevačice dovela je kraljicu Kamilu (Camillu) do suza.

Slijepa pijanistica Lusi Ilingvort (Lucy Illingworth, 13) pobijedila je u emisiji "Channela 4", "The Piano" u maju i dobila je željeno mjesto za nastup na pozornici na krunidbenom koncertu.

Lusi je izvela Bahov (Bachova) "Preludij u C-duru" za kraljevsku porodicu, a njen impresivni talent očito je raznježio mnoge gledatelje, uključujući Kamilu, koja se rasplakala.

Kralj i kraljica pažljivo su pratili njen nastup i zapljeskali 13-godišnjakinji kada je završila svoju savršenu izvedbu. I nisu oni jedini koji su bili dirnuti Lusinim vještinama, budući da su oni koji su koncert gledali kod kuće pohrlili na Twitter, kako bi podijelili svoja razmišljanja, slažući se da je ona "zvijezda" i da je "ukrala šou".

"Ne mogu preći preko Lusinog talenta. Omiljeni dio krunidbenog koncerta do sada", "Ovo mi je djelo jako dirljivo. Bravo, Lusi", samo su neki od komentara gledalaca na njen nastup.

Tinejdžerica je dio Amber Trusta, dobrotvorne organizacije kojoj je kraljica Kamila pokrovitelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.