TRI GODINE BILI U VEZI

Ko je Marta Fašina kojoj je Berluskoni ostavio 100 miliona eura

Berluskonijeva oporuka je napisana rukom u žutoj bilježnici i potpisana 2. oktobra prošle godine

Silvio Berluskoni i Marta Fašina. Instagram

L. S. R.

7.7.2023

Italijanski mediji u četvrtak su objavili zvanični testament Silvija Berluskonija (Berlusconi) u kojem je detaljno navedena raspodjela njegove imovine. Oporuka je napisana rukom u žutoj bilježnici i potpisana 2. oktobra prošle godine.

Njegovo enormno bogatstvo u trenutku njegove smrti 12. juna - preminuo je tri mjeseca uoči svog 87. rođendana - procjenjivalo se na gotovo sedam milijardi dolara.

Kako su se upoznali

Među brojnim imenima, veliku pažnju privukla je informacija da je  Berluskoni ostavio čak 100 miliona eura Marti Fašini (Fascina).

Iako je, očekivano, upravljanje "Fininvestom" Berluskoni povjerio svojoj djeci, mnoge je iznenadila činjenica da je 100 miliona eura ostavio Marti s kojom je u vezi tri godine.

Berluskoni i Fašina su vezu započeli 2020. godine, a mediji su saznali za to nakon što su u javnosti objavljene njihove zajedničke fotografije.

- Nakon skandala i objavljivanja fotografija, Berluskoni i Fašina  su 19. marta 2022. godine organizovali tzv. "žurku ljubavi" koja je trebala zamijeniti klasičnu ceremoniju stupanja u brak. Iako su Berluskonijeva djeca bila protiv ove veze, Silvio i Marta su odlučili da žive zajedno -  piše španska "Marca".

 Marta Fašina rođena je 1990. godine u Kalabriji. Odrasla je u Napulju, a studirala je književnost i filozofiju na Univerzitetu u Rimu.

Radila je kao urednica u "Il Giornaleu" 

- Nakon što je napustila univerzitet, radila je kao urednica u "Il Giornaleu" do 2018. godine kada se odlučila na iskorak u političkoj karijeru - navodi list.

U međuvremenu je obavljala i ulogu zvaničnice AC Milana, tačnije, bila je zaposlena u Uredu za odnose s javnošću slavnog nogometnog kluba. Baš u tom periodu je i upoznala Berluskonija.

Fašina se 2018. godine kandidovala za Predstavnički dom na listi stranke Forza Italia.



Vremenom, zahvaljujući poznanstvu sa Adrianom Galijanijem (Galliani), Fašina se nametnula kao jedna od vodećih političkih figura u Berluskonijevoj stranci.

- Fašina je oduvijek bila prisutna u stranci uz Berluskonija. Posljednjih mjeseci evidentan je njen uspon u stranci uz nekoliko njoj bliskih zvaničnika - navode italijanski mediji.

"Sa njim sam provela najbolje godine svog života"

Ipak, ono što je interesantno, ona se jako rijetko pojavljuje u medijima.

- Rijetki intervjui se mogu naći u arhivu kao i jako malo izjava. Više voli da se njen glas čuje u govorima koje objavljuju novine porodice Berluskoni - piše "Il Sole 24 ore".


Marta Fašina i Silvio Berluskoni. Instagram

Mada se ranije nije oglašavala o svojoj vezi sa Berluskonijem, Fašina je tokom ceremonije u katedrali govorila o odnosu sa njim.

- Sa njim sam provela najbolje godine svog života. Naučio me ljubavi i ljubaznosti. Uvijek ću čuvati njegovo "sunce" u džepu i njegov osmijeh ugraviran u moje srce - rekla je Fašina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.