NAKON ŠEST GODINA

Fotograf otkrio detalje vjenčanja princa Harija i Megan Markl: Bilo je užas i katastrofa

Cijela britanska štampa je na mnogo načina bila loše tretirana, kazao je

Princ Hari i Megan Markl. Instagram

D. R.

29.5.2024

Fotograf Artur Edvards (Arthur Edwards), koji fotografira kraljevsku porodicu od 1977., kaže da mu je bilo užasno na vjenčanju princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) 2018. u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor. 

Šest godina nakon što je par rekao: "Da", Edvards je otkrio detalje u novom intervjuu za Sun.

Kaže da mu je Hari taj dan dodatno otežao posao. "Bilo je grozno. Sada vam mogu reći - to su bile najgore kraljevske zaruke i vjenčanje koje sam ikada radio. Zato što je Hari bio odlučan da nas drži podalje što je više moguće", rekao je 83-godišnji Edvards.

- Sve sam morao raditi na dugim objektivima. Imao sam objektiv od 800 milimetara koji je fotografirao goste koji su dolazili. Fotografi koje su oni angažirali za posao bili su bliže. Bilo je jednostavno nemoguće postići dobar kadar - opisuje.

Štoviše, Edvards je bio posebno frustriran kada su mladenci prošli u kočiji jer on nije mogao dobiti najbolji ugao. "A onda su prošli pored mene u kočiji i pogledali su na drugu stranu", prisjetio se. "Za mene je to bila katastrofa."

- "Je li to bilo namjerno? Htjeli su da se osjećate nepoželjno?" - upitao je novinar Suna. "Tako sam se osjećao", odgovorio je Edvards. "Nisam samo ja. Cijela britanska štampa je na mnogo načina bila loše tretirana."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.