NAPROSTO JE OBOŽAVA

Privatna kuharica Džordža Klunija otkrila koje jelo glumac jede barem jednom sedmično

Nije iznenađenje da par uživa u italijanskoj hrani

Cosmopolita

D. H.

prije 6 dana

Uvijek je zanimljivo saznati što slavne osobe vole jesti, a iako bismo na prvu pomislili da svakog dana jedu u skupim restoranima, većina njih je zapravo poput nas - najviše vole jesti neka najjednostavnija jela.

Jedna od takvih osoba je i Džordž Kluni (George Clooney), koji zajedno sa svojom suprugom barem jednom sedmični jede poznato italijansko jelo za kojim i mi nekada posegnemo kada ne znamo što kuhati, a riječ je o pizzi.

Vivijana Frici (Viviana Frizzi), privatna kuharica Džordža Klunija  (Georgea Clooneyja) koja za njega radi od 2013. godine, rekla je za People da on i njegova supruga Amal jednom tjedno imaju večer pizze, a njihova omiljena je Margarita s rikulom.

Nije iznenađenje da par uživa u italijanskoj hrani jer većinu vremena provode na jezeru Komo u Italiji, a uz nagrađivanu kuharicu kao što je Frici, koja je porijeklom iz Coma, sigurno svakog tjedna večeraju preukusnu pizzu.

Ova je pizza poprilično jednostavna za napraviti pa i vi možete jesti kao Džordž Kluni - ovdje pronađite recept za tijesto za pizzu koje će uspjeti svima, kao i par savjeta kako da pečena pizza na kraju ispadne što bolja, a ovdje možete pronaći i recept za Margheritu iz kućne peći za pizzu.

Nakon što ga umijesite, tijesto prelijte umakom od rajčice, dodajte mozzarellu i svježi bosiljak, a nakon pečenja na pizzu dodajte rikulu i poslužite ju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.