MAJSTOR SCENOGRAFIJE

Na “Chanelovoj” reviji: Ljepotice prošetale pješčanom plažom

“Chanelovu” glamuroznu reviju u pariskom muzeju “Grand Palais” otvorila je 17-godišnja Kaja Gerber

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

13.10.2018

Taman kad modni sladokusci pomisle da ih slavni dizajner Karl Lagerfeld (85) više ne može iznenaditi, on to ponovo učini, i to na još ekstravagantniji način. 

U “Grand Palaisu” u Parizu goste “Chanelove” najnovije revije dočekala je plaža inspirirana plažama na njemačkom otoku Siltu, koji Lagerfeld obožava. Plaža je imala pijesak i vodu koja se pjenila i pretvarala u valove kako je dolazila na obalu, po kojoj su hodali modeli u najnovijim “Chanelovim” kreacijama za proljeće 2019. godine.

 Iz sezone u sezonu 

Za potrebe predstavljanja “Chanelove” kolekcije za proljeće – ljeto 2019. Karl Lagerfeld je transformirao izložbeni prostor pariskog “Grand Palaisa” u pješčanu plažu. Modeli su hodali po pijesku, a gosti su jedva dočekali da sve završi da i sami mogu izuti cipele i fotografirati se za Instagram.

Kako bi doživljaj bio potpun, kao scenografski rekvizit korištena je čak i prava voda. Glamuroznu reviju na pješčanoj plaži u muzeju otvorila je Lagerfeldova miljenica i saradnica, 17-godišnja Kaja Gerber (Kaia), kćerka Sindi Kraford (Cindy Crawford).

Među brojnom publikom sjedili su Pamela Anderson, Popi Delevinj (Poppy Delevingne), Vanesa Paradi (Vanessa Paradis), Farel Vilijams (Pharrell Williams) i Helen Lasičan (Lasichanh).

Lagerfeld važi za majstora scenografije, kojem uvijek pođe za rukom da osmisli nešto sasvim suludo što na kraju ispadne sjajno. U tome mu iz sezone u sezonu pomaže Etijen Ruso (Etienne Russo), francuski producent, koji producira revije i za “Fendi”, “Givenchy”, “Miu Miu”, “Kenzo”, “Lanvin”, “Dior” i još niz drugih dizajnera koji ga obožavaju. Filip Plein (Philipp) tako ga je nazvao “mastermindom”, jer Ruso uvijek uspije izvesti nemoguće.

Kreativni pogon

No, Lagerfeld i njegov tim su kreativni pogon koji osmišlja ekstravagantne setove za “Chanel”, pa i “Fendi”, koji je 2007. godine imao reviju na Kineskom zidu. Lagerfeld je, inače, već 53 godine kreativni direktor u “Fendiju”, dok tu poziciju u “Chanelu” obavlja već 35 godina.

Osim toga, s obzirom na to da ima 85 godina, mnogi komentiraju da je nevjerovatno da još radi s istim žarom i izlazi da se pokloni na pisti na kraju revije te osmišljava kreativne kombinacije.

Pamela se prisjetila serije "Baywatch"

Karl Lagerfeld priredio je pravi spektakl za sve one koji su prisustvovali reviji modne kuće "Chanel" u Parizu. Umjesto na pisti, manekenke su kolekciju za proljeće 2019. godine predstavile na plaži, ali lažnoj, a kulisa je uključivala i okean, valove te drvenu kućicu za spasilačku službu, koja se posebno svidjela Pameli Anderson. Slavna glumica prisjetila se dana kada je u crvenom kupaćem kostimu i sa plutačom u ruci trčala po pješčanoj plaži te je skinula svoje bijele salonke i prošetala bosa po lažnom plićaku.

Iako je ovog puta, umjesto seksi crvenog kupaćeg kostima, nosila elegantni bijeli komplet od tvida i košulju koju je zakopčala do grla, prizori su podsjećali na popularnu seriju "Baywatch", koja je Pameli osigurala status seks-simbola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.